Nagyvilág

2010.02.08. 15:06

Patkányt ettek - megbüntették a celeb show-műsort

<p>Ausztráliában 3000 helyi dollár (521 ezer forint) büntetést róttak ki a "Celeb vagyok, mentsetek ki!" című műsort bemutató ITV tévécsatornára - írta hétfőn a BBC.</p>

Információjuk szerint a bírságot a Királyi Állatvédő Szervezet (RSPCA) nevű ausztrál érdekvédelmi csoport feljelentése alapján rótták ki, miután a show-műsorban megöltek, majd megettek egy patkányt.


Az ausztráliai "Celeb vagyok, mentsetek ki" show-műsort tavaly forgatták. A patkányt a dzsungel-show győztese Gino D Acampo olasz séf ütötte agyon, majd élő adásban megfőzte, és végül a brit színésszel, Stuart Manninggal közösen megette.

"Teljességgel elfogadhatatlan, hogy pusztán egy tévéshow kedvéért öljenek meg egy állatot" - mondta az ausztráliai állatvédő szervezet (RSPCA) munkatársa, David Oshannessy.

A műsort bemutató ITV televíziós csatorna szóvivője szerint: "Az ITV bocsánatot kért a félreértésből eredő történtek miatt." A bírságon kívül a tévéadónak a 2576 ausztrál dolláros (447 ezer forintos) perköltséget is meg kell fizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!