Nagyvilág

2010.02.02. 08:17

Milliós utazási költségeket számolt el egy börtönben ülõ szenátor a Fülöp-szigeteken

<p>Hiába ül börtönben két kormánydöntési kísérlet miatt, mégis nagyjából 250 ezer peso (egymillió forint) utazási költséget számolt el egy Fülöp-szigeteki szenátor. A politikus kabinetfõnöke kedden azonban védelmébe vette fõnökét, közölve, hogy az adófizetõk pénzét megfelelõ módon költötték el.</p>

Antoni Trillanes a Fülöp-szigetek negyedik legtöbb pénzt költõ szenátora volt, 2008-ban.
A szenátor kabinetfõnöke, egy rádióinterjúban az állította, hogy a Trillanes nevében, "helyi utazásaira" felvett adópénzeket munkatársai költötték el, akik az ország szegényebb területeit látogatták meg. Elmondása szerint konzultációkra használták az utazásokat, amelyekbõl 341 törvényjavaslat, és tíz törvény született.

Egy hétfõn nyilvánosságra hozott vizsgálat adatai szerint a 2008-as évben Trillanes a negyedik legtöbb pénzt költõ szenátor volt, annak ellenére, hogy a puccsal gyanúsított politikus egy manilai börtönben ül. A szenátor a jelentés szerint 17 millió pesót (hetvenmillió forint) igényelt kiadásai fedezésére, és majdnem 250 ezer pesót kapott "helyi utazásaira", miközben stábja több mint egymillió pesós utazási költséget számoltatott el.

Az egykori haditengerészeti tisztet 2007 májusában választották meg szenátornak, annak ellenére, hogy a választás alatt rendõrségi õrizet alatt állt. A politikust két puccskísérlettel vádolják, valamint egy katonai bíróságon zendülés miatt indítottak eljárást ellene. Õ az elsõ Fülöp-szigeteki szenátor, akit úgy választottak meg, hogy közben börtönben ül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!