Nagyvilág

2010.02.12. 19:46

Hazaengedték műtétje után Bill Clintont

<p>Elhagyta pénteken Bill Clinton a kórházat, ahol sikeres szívműtéten esett át - közölte a volt amerikai elnök tanácsadója.</p>

Douglas Band azt mondta, hogy a volt amerikai elnököt úgy engedték el a New York-i Presbiteriánus Kórház orvosai, hogy "kiváló egészségnek örvend", de pihennie kell a New York állambeli Chappaqua-ban lévő otthonában.


A 63 éves volt elnököt csütörtökön vitték be a kórházba mellkasi fájdalommal, majd egyórás műtétet hajtottak végre rajta. Az orvosok egy úgynevezett sztentet ültettek be a szívkoszorú erébe. (A sztent olyan cső formájú fémháló, amely segít tágan tartani azt a szűkült érszakaszt, ahová behelyezték). Az operációt végző sebész, Allan Schwartz azt mondta, hogy a műtét "teljesen simán ment", nem volt semmilyen komplikáció.

A doktor kiemelte, hogy Clintonnak nem volt szívrohama, semmiféle károsodást sem szenvedett az ex-elnök szíve, és a politikus hamarosan felépül, ezért akár már hétfőn visszatérhet dolgozni.

Az ex-elnök felesége, a jelenlegi külügyminiszter, Hillary Clinton a műtét miatt elhalasztotta Perzsa-öbölbeli útját, majd Washingtonból New Yorkba sietett a férjéhez a kórházba. Bill Clintont a jelenlegi elnök, Barack Obama is felhívta, és gyors gyógyulást kívánt neki. Clinton hivatali utódja, a republikánus George Bush pedig azt mondta: "örül, hogy jól van Demokrata párti elődje".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!