Nagyvilág

2010.02.04. 10:26

Belehaltak a tiszítókúrába - Gyilkossággal vádolják a "szakembert"

<p>Letartóztatták az Egyesült Államokban azt az ismert természetgyógyászt, aki ősi indián tisztítókúrát szervezett egy arizonai üdülőközpontban tavaly.</p>

A spirituális szaunázás és böjtölés során három ember meghalt, 19 résztvevőt pedig kórházba szállítottak. A gyilkossággal vádolt James Ray ártatlannak vallja magát, és azt mondja, baleset történt.


A nagysikerű természetgyógyászati könyvekből meggazdagodott James Ray teljes "újjászületést" ígért azoknak, akik a Phoenix-től 185 kilométerre északra található Angyalvölgy Pihenőközpontban fejenként kilencezer dollárért (1,6 millió forintért) végigcsinálják az ötnapos kúrát, amelynek része volt egy 36 órás böjt illetve az ősi indián hagyományok szerint megrendezett izzasztókunyhó-szertartás. A 60 résztvevő közül azonban többen rosszul lettek, hárman - egy 38 és egy 40 éves férfi illetve egy 49 éves nő - pedig életüket is vesztették. Többen, akik ott voltak hanyagsággal vádolják a szervezőt, aki állítólag a bajt látva senkin nem segített, sőt arra ösztökélte a többieket, hogy folytassák a kúrát.

James Ray ügyvédje azonban azt állította, hogy a szervező "az Angyalvölgytől várta, hogy biztonságos körülményeket teremtsen; mindenkit figyelmeztetett az esetleges veszélyekre; senkit sem kényszerített arra, hogy részt vegyen a kúrán; senkit sem tartott vissza attól, hogy elmenjen; mindent megtett az esetleges problémák kezelésére és segített, amikor problémák voltak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!