Nagyvilág

2010.02.09. 14:54

A viharvadász főzsákmányai

<p>Lenyűgöző képek a tomboló viharok kellős közepéből.</p>

Míg a legtöbb ember biztos helyre menekül egy hatalmas vihar kitörésénél, Shane Kirk éppen hogy ellenkezőleg tesz, minél közelebb igyekszik a vihar epicentrumához. A viharvadász élete kockáztatásával készítette el Kansas, Missouri, Iowa, Nebraska és Oklahoma legnagyobb égi háborúinak képi anyagát, amiből nemrégiben jelent meg könyve.

Kirk nem ritkán 5-8 száz kilométer utazott egy-egy "jó kis" viharért, míg sok hónapi munkával összeállt a lenyűgöző képekből álló sorozata. Munkája közben mindvégig életveszélyes helyzetben volt, de egy alkalommal igazán megrémült.

"2008. júniusában egy elektromos vihart fotóztam Kansasban. Miközben egyre közelibb felvételeket igyekeztem készíteni, éreztem, hogy túl sok a statikus elektromosság körülettem, ami nagyon nem jó. Mielőtt megmozdulhattam volna villám csapott egy közeli fába, az elektromosságot pedig a jobb lábamban éreztem. Annyira megrémültem, hogy a fényképezőgépemet és az állványt hátrahagyva rohantam a kocsihoz."

Ennek ellenére ő folytatta munkáját. "Bevallom, annyira megszállottja vagyok a tökéletes viharképek készítésének, hogy nem félek kockáztatni. Gyekorom óta szenvedélyesen szeretem a tornádókat, a villámokat és azt a feszültséggel, elektromossággal telt levegőt, ami viharok idején jellemző" - írja a fotós saját honlapján.

Nézze meg a lenyűgöző képeket >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!