Nagyvilág

2008.12.05. 17:03

Azt hitték, halott a szerb férfi - vakuvillanás térítette magához a hetek óta éhezőt

<p>Csontsoványra fogyott férfira bukkantak a rendőrök a dél-szerbiai Kragujevác városában. Egy emeletes ház lakói értesítették a hatóságot azután, hogy az egyik szomszéd lakásából elképesztő bűz áradt ki. A <EM>rendőrök</EM> betörték az ajtót, egy csont és bőr férfira bukkantak az egyszobás lakás padlóján, aki meg se moccant.</p>

A hatóság kihívta a halottkémet is, mert azt hitték: meghalt az 56 éves ember. A szakértők elkezdték a helyszínt fényképezni, amikor a halottnak hitt férfi felemelte a fejét, és suttogva megkérdezte, hogy "ki kapcsolta föl a villanyt". Az egyik helyszínelő rendőr ettől úgy megijedt, hogy majdnem összeesett - számolt be pénteken a Blic című szerb napilap internetes oldalán. A csontsovány férfit a városi klinikára szállították, ahol infúziót kap. Az orvosok szerint rendkívül rossz állapotban van.

A doktorok szerint több mint két hete egy falatot sem evett a nyugdíjas, és valószínűleg csak pár csepp vízhez jutott hozzá. A férfi azt mesélte elhaló hangon a kórházban, hogy rosszul lett, összeesett, és már nem tudott felkelni. Telefonja nem működött, mert kikapcsolták - nem fizette a díjat.

Egyelőre nem tudni, miért esett össze a férfi. Noha szerény nyugdíja volt (havonta körülbelül 40 ezer forintnyi dinár), nem volt tartozása - sőt, az áramszolgáltatónál 1700 dináros (6000 forint) túlfizetése is volt. A férfinek nincsenek rokonai, senki sem látogatta. A város szociális gondozói sem tudtak arról, hogy a Zastava gyár egykori dolgozója ilyen nehéz körülmények között él, és segítségre szorul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!