Nagyvilág

2008.04.02. 21:55

Marihuána üzlet nyílt Coloradóban

<p>Colorado - Legális kábítószerüzletet nyitott egy házaspár Fort Collinsban (Colorado), ahol az orvosok által felírt receptre árusíthatnak marihuánát - adta hírül a helyi Rocky Mountain News.</p>

Bár a cikk április elsején jelent meg, nem áprilisi tréfáról van szó, valóban legális marihuána üzletet nyitottak Colorado államban. A házaspár speciális engedéllyel rendelkezik nem csak az értékesítésre, de az anyag termesztésére is.

A helyi rendőrség nem tulajdonított különösebb figyelmet a dolognak, hiszen Coloradóban 2000 óta lehetséges a marihuána használata, terjesztése gyógyászati célokból. Az egyedi eset ennek ellenére nagy port kavart fel országos szinten, hiszen az államok többségében nemcsak illegális az anyag használata, de morálisan is vitatott kérdés esetleges legalizálása.

Az Egyesült Államokban a börtönök 80 százalékát a kábítószeresek töltik meg. A coloradói törvény ugyanakkor sok más államban népszerű is, mert egyesek úgy vélik, hogy egy szabályozott, nyitott marihuána piac esetén csökkenne a bűnözés, és több adóhoz is juthatna az állam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!