Friss hírek

2009.06.25. 05:56

Drogkereskedelem - a rekordhosszú megelőző rendezvény kezdődik Budapesten

<p>Rekord hosszúságúra tervezett drogprevenciós rendezvény kezdődik csütörtökön a Kábítószer-fogyasztás Elleni Küzdelem Nemzetközi Napján a fővárosi Petőfi Csarnokban. 9 órakor indul, a szakmai programok mellett koncertek is várják az érdeklődőket. A rendezvényt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Rendészeti Megelőzési Társaság kiemelkedően közhasznú egyesület a csarnokkal közösen szervezi.</p>

"A leghosszabb folyamatos drogmegelőzési rendezvény" kategóriájában próbálnak Guinness-rekordot felállítani. A csúcs várhatóan 37 órás lesz. Péntek este 10 óráig tart a rendezvény, amelynek szakmai programjai között a kábítószerügy állami és civil szereplői megvitatják a készülő nemzeti drogstratégia érzékenynek tartott elemeit. A rendészeti szervek célja egyébként elsősorban a terjesztői tevékenység, a kereskedelem felszámolása.

Bemutatják az állami, a rendészeti szektor, valamint a társadalmi szervezetek drogprevenciós tevékenységeit is. A közlekedésbiztonsági programokkal pedig a diszkóbalesetek, ittas vagy bódult állapotban történő vezetés ellen lépnek fel. Az érdeklődőket ismert humoristák, énekesek, olimpiai bajnokok szórakoztatják, péntek este rock koncert zárja az eseményt.

Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala minden évben megfogalmazza a nemzetközi nap témáját - idén ez az illegális kábítószer-kereskedelem visszaszorítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!