Nagyváradi útjavítási helyzetkép

Nagyváradi útjavítási helyzetkép
Nagyvárad – Dumitru Fildan, a nagyváradi Polgármesteri Hivatal műszaki igazgatója a tegnapi sajtótájékoztatón ismertette a városban folyó útjavítások és korszerűsítések helyzetét.

Ebben az évben összesen 56 utca korszerűsítését vette tervbe a nagyváradi Polgármesteri Hivatal. Ebből ezidáig 31 utcában végeztek, többek között a Theodor Aman, a Mediasului, a Matei Basarab, az Erkel Ferenc és a Rimanóczy Kálmán utcában. További 15 utcában dolgoznak, míg tízben még nem fogtak munkához. Dolgoznak a Simion Stefan, a Gutenberg utcában. Az utóbbiban a terv szerint október 7-én kell végezniük. További utcák, amelyekben dolgoznak: Apateului (átadás: szeptember 30.), Aviatorilor (szeptember 10.), Branului (október 15.), Eftimie Murgu (szeptember 17.), Henrik Ibsen (tegnaptól december 30-ig), Munteniei (szeptember 17.), Seleusului (november 30.). A műszaki igazgató szeretné ha december 1-ig végeznének az Independentei és a December 1. téren is a munkával. Úgyszintén be szeretnék fejezni még az idén a Dózsa György utca korszerűsítését is.

Körös utca

Gondot jelentett a közlekedés szempontjából a Körös (Tudor Vladimirescu) utcának két szakaszon történő lezásárása is. Az utca elején mára végeznek a távfűtési vezetékek cseréjével, következhet az úttest újraaszfaltozásása, amellyel Dumitru Fidan műszaki igazgató szerint szeptember 4-re végeznek. Ezt követően már csak a Bank Post előtti zöldövezetben folytatják a csőcserét, ami nem zavarja majd az utca elején a közlekedést. Bonyolította helyzetet ebben az utcában az is, hogy párhuzamosan földgázvezetékeket is fektetnek. A Körös utcának a Shakespeare és az Onestilor utca kereszteződései közötti szakaszán csatornacserén dolgoznak az Emergoconstructii vállalat munkásai. A terv szerint szeptember 27-re végeznek. Az aszfaltozáshoz csak ezt követően foghatnak, amelynek végső határideje 2007. december 1. Természetesen ehhez az időjárás alakulásának is lesz majd egy-két szava.

Péter I. Zoltán