Nagyüzem a filmszínházakban a Moziünnepen

A csütörtökön kezdődő és vasárnapig tartó Moziünnepen meghosszabított nyitvatartással várják a filmszínházak nézőket. A budapesti West End például reggel 9-tól éjjel 2-ig tart nyitva ezen a négy napon – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a rendezvény sajtófőnöke.

Tamás Dorka elmondta: a Palace Mammutban és a West Endben ingyenes vetítést is tartanak. A közönség megnézheti azoknak a filmeknek az egyórás előzeteseit, melyek ősszel és jövőre kerülnek majd a mozikba.

Fliegauf Benedek legújabb filmjének, a Tejút című munkájának premier előtti vetítésére, szombaton estére már elkelt az összes jegy. A rendezvénysorozat szervezői kérésére a filmet vetítő Művész mozi felajánlotta, hogy pótvetítést is tartanak az alkotásból. Szombaton még egyszer műsorra tűzik a filmrendező locarnói fődíjas alkotását. Este fél tizenegytől a közönség a Művész mozi Chaplin termében megnézheti a filmet – közölte Tamás Dorka.

Kérdésünkre, hogy mekkora idén az érdeklődés, a Moziünnep sajtóreferense elmondta: a csütörtök kora délutáni adatok azt mutatják, hogy a budapesti multiplexekben teltházas előadásokkal vetítik majd a filmeket. A vidéki mozikból még nem kaptak információt arról, hogy elővételben mennyi jegy fogyott, közölte Tamás Dorka.

Az idei Moziünnephez 44 város 86 filmszínháza csatlakozott. A négy napon át a közönség csaknem 200 filmet nézhet meg úgy, hogy a jegyért legfeljebb 360 forintot kell fizetni.
Tavaly csaknem 420 ezren mentek moziba a rendezvény ideje alatt. Akkor is 44 település csatlakozott a Moziünnephez, de kevesebb, összesen 74 filmszínházban vetítettek filmeket.

Bővebb információ a filmekről a www.moziunnep.hu oldalon olvasható.