Friss hírek

2010.03.03. 17:58

Romagyilkosságok: Civil szervezetek demonstrálnak szombaton a fõvárosban

<p>Kegyeleti õrséggel demonstrál több civil szervezet szombaton Budapesten, a Hõsök terén - tudta meg a Roma Sajtóközpont. A rendezvény célja, hogy így emlékezzenek a romák elleni támadások áldozatira.</p>

A tiltakozás helyszínéül a Hõsök terén álló Ismeretlen Katona emlékmûvét választották, ugyanis a rasszista támadások áldozatai - köztük a most egy éve meggyilkolt tatárszentgyörgyi apa és ötéves fia - a szervezõk szerint hõsöknek tekintendõk.. A kegyeleti õrséget négyes csoportokban, 20-30 percenként váltva adják a szervezõk, ismert roma vezetõk és mindazok, akik jelezték részvételüket. A demonstráción - mások mellett - ott lesz a Nagy Imre Társaság, a Magyar Antifasiszta Liga, a Roma Polgárjogi Alapítvány, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, a Demokratikus Hálózat, és az Országos Liberális Klub képviselõi is.

A rendezvény szombat délelõtt kezdõdik a Hõsök terén. A szervezõk felhívása szerint várnak mindenkit, akik egyetértenek a rendezvény céljával, illetve eddig nem volt alkalmuk kifejezni az együttérzésüket. A demonstráción egyébként adományokat is gyûjtenek az áldozatok családtagjai számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!