Nagyrábén edzettek a bushidós karatékák

Nagyrábén edzettek a bushidós karatékák
© Fotó: magánarchívum
Nagyrábé – Nem csak edzettek, de jól is szórakoztak a karatékák.

Nagyrábén tartott közös shotokan karate edzőtábort a Hajdú Bushido Karate Sportegyesület és a Józsai Szabadidő és Tömegsport Egyesület. A tábor napi három edzéssel telt, melyben atlétika, gimnasztika, állóképesség-felmérés, fizikai tesztek, tradicionális formagyakorlat és ippon shobu küzdelmi tréning, illetve WKF olimpiai versenykarate technikai edzés is szerepelt.

Az edzéseket a házigazda karate edzők Jámbor István, Jámborné Molnár Éva és Őri Krisztián mellett Simonyi Ferenc vezette, továbbá vendég karate mesterek érkeztek: Ferencz Tibor, Tímár Zoltán, Takács Mihály és Sipos László személyében. A tábor legnépesebb edzésein egyszerre 75 karatés edzett együtt a csodálatos, új nagyrábéi tornacsarnokban.

Változatos programok

Az idelátogató sportolók a programok alkalmával megtekinthették id. Őri József tanár úr gyűjtése során megőrzött Tájházat, a Református templomot, a Mezőgazdasági Hagyományok Gyűjteményét, a Nagyrábéi Lovardát és ­Echerolles kastélyt, a földesi strandon a fürdőzés mellett búvár oktatásban is részt vettek.

HBN