Friss hírek

2008.10.28. 18:00

Damaszkusz az ENSZ-nél tiltakozik az amerikai akció ellen

<p>Az ENSZ Biztonsági Tanácsánál tiltakozott Szíria kedden a vasárnapi amerikai helikopter-támadás miatt, egyben úgy döntött, hogy bezár két amerikai intézményt a fővárosban, Damaszkuszban.</p>

A szíriai kormány barbárnak nevezte az Egyesült Államok akcióját, amelyben megtámadtak egy szíriai falut az iraki határ közelében. Az ENSZ-től Damaszkusz azt kérte, hogy "vonja felelősségre az agresszort az ártatlan szíriaiak haláláért". Damaszkuszban válaszul bezárják az Egyesült Államok kulturális központját és egy amerikai iskolát.

Az iraki határtól nyolc kilométerre lévő Al-Sukkiraya ellen végrehajtott vasárnapi támadásnak nyolc halottja van, Damaszkusz szerint valamennyien civilek. A SANA szíriai hírügynökség szerint egy apa és annak négy gyereke, egy házaspár és egy másik férfi vesztette életét. A helyi sajtó szerint négy amerikai helikopter vett részt az akcióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!