Nagyot álmodok: miskolci Mercedes

Nagyon tudnám értékelni, ha a miskolci városházán beindulna a lobbytevékenység, mert egy Mercedes gyár talán felhúzná a trutyiból a térségünket. Győrben az Audi nagyot szólt. – sothis jegyzete

Persze egyből jönnek a problémák, mert kell akkora telek, szakképzett munkaerő és a többi. Ha rajtam állna sebesdisznó vágtában keresnék egy jó nagy földdarabot (csak van a városnak 200 hektárja erre, na), a Miskolci Egyetemen meg van olyan minőségű az oktatás, hogy kiadjon annyi jól képzett mérnökpalántát amennyi szükséges a működéshez.
A szakmunkásképzőkben, pedig az autószerelőnek tanuló srácoknak legalább lenne valami jövőképük, hogy na itt végzek, aztán irány a merciüzem. Nem kell mennie a Dunántúlra, munkásszállón nyomorogni munkáért, vagy sorban állni segélyért. Úgy gondolom, hogy egy ilyen autógyárban nem minimálbérért kellene robotolnia az embernek, hanem normális fizetést kapna.
Igazán Győrben sem lenne túl sok minden, ha az Audi anno oda nem költözik, csak hát hamarabb volt autópálya, nyugatabbra is van és nem csak munkaerő volt. A főiskola ontja magából a mérnököket a gyár, pedig felszippantja a munkaerőt. Ennyi. Az már csak a hab a tortán, hogy az ETO-nak van új stadionja. Talán Diósgyőrben is tellene valami ilyesmire egy ilyen támogatóval…
– sothis –

Kapcsolódó cikk:0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s