Nagyot alakítanának a Kisalföldön

Nyíregyháza – Ennek a fele sem tréfa. A Nyíregyházi KSE élvonalbeli kézilabdacsapata megkezdi küzdelmét a perdöntő jelentőségű rájátszásban – a Győr elleni gyürkőzés tétje ugyanis nem kisebb, mint az elitben maradás.

A két győzelemig tartó párharc egyértelműen a bajnoki évad legfontosabb momentuma: a siker elengedhetetlen feltétele (legalább) egy idegenbeli diadal! Mi sem jelzi jobban a szombati összecsapás jelentőségét, mint ama tény: az NYKSE egy nappal korábban útra kelt, hogy a lehető legideálisabb állapotban ütközzön meg a pályaelőnyt élvező kisalföldiekkel.

– Hiszem, hogy van keresnivalónk Győrben, mindent megteszünk a kedvező eredmény elérése érdekében – hangoztatta Jano Pál, a Nyíregyháza edzője.

– Arra törekszünk, hogy végig szoros legyen a meccs, ebben az esetben vélhetően a hazaiak idegesebbek lesznek, amit kihasználhatunk. Egyébként is nagyban befolyásolhatja a történteket, hogy melyik csapat nyugszik meg hamarabb: saját pályafutásomból tudom, mivel ez nem egy szimpla mérkőzés, az atmoszféra eltér a szokásostól, a feszült hangulatban apró, pici dolgok dönthetnek, remélem a mi javunkra.

– Koncz Tibor –