Nagyon „megmázsált” DVTK

Nagyon „megmázsált” DVTK
Nagyon „megmázsált” DVTK
Kettőmillió, plusz nyolcszázezer forintba kerülnek a klubnak a különböző szabálysértések.

Amint az várható volt, a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága keddi ülésén alaposan megbüntette azért a Diósgyőri VTK-t, amiért a vasárnapi, Újpest elleni hazai találkozó utolsó pillanataiban görögtüzek gyúltak az ultrák szektorában (ezt a grémium rendezési hiányosságként értékelte), de a 800 000 forintos pénzbüntetésbe – a fegyelmi bizottság szerint – belejátszott megbotránkoztató magatartás, a vendég sportszervezet, az MLSZ, illetve a játékvezető szidalmazása is. A bizottság a döntésénél figyelembe vette – amint az a szövetség honlapján szerepel –, hogy a DVTK visszaesőnek minősül.

A klubnak volt egy másik ügye is: mint az ismert, a fegyelmi bizottság a Diósgyőr – Ferencváros találkozó után 2 millió forintos büntetést szabott ki a DVTK-ra, nagyjából hasonló okok, valamint kirekesztő, más nemzetet sértő megnyilvánulásért. A klub tárgyalást kért, aztán fellebbezett, kérte az elsőfokú határozat hatályon kívül helyezését, illetve a büntetés mérséklését. A fellebbviteli bizottság hatályon kívül helyezte a döntést, majd új, elsőfokú eljárás lefolytatására utasították a fegyelmi bizottságot.

Ugyanolyan rossz…

Az új eljárás keretében a fegyelmi bizottság a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (az ellenfél sportszervezet, az ellenfél csapat játékosának és az MLSZ-nek a szidalmazása) és más nemzetet érintő, kirekesztő megnyilvánulása miatt 2 000 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

– A DVTK állásfoglalása szerint ugyanazokat a hibákat vétette az új tanács is, mint a korábbi, és figyelmen kívül hagyta a fellebbviteli bizottság instrukcióit, a határozat meghozatala tekintetében – mondta el a klub honlapjának dr. Dányi Szilárd a DVTK jogi képviselője. – Klubunk álláspontja szerint ez a döntés nemcsak a büntetés mértéke, hanem az abban szereplő indoklás miatt is ugyanolyan rossz, mint a korábbi volt. A fentiek miatt ezúttal is élni fogunk a jogi lehetőségeinkkel és benyújtjuk a fellebbezést.

ÉMSporthírek