Nagyon megérdemelné az olimpiát

Akt.:
Molnár Péter útban Rió felé
Molnár Péter útban Rió felé - © Fotó: ÉM-archívum
Tiszaújváros – A TVSE elnöke szerint Molnár Péter mindent megtesz azért, hogy ott legyen Rio de Janeiróban.

A téli felkészülés közben járnak a kajakosok, kenusok, így a magyar válogatott tiszaújvárosi tagja, Molnár Péter is. A TVSE kiválósága nemrégiben – több sprinter társával egyetemben – Sevillában vett részt edzőtáborban, majd a tatai „Most mutasd meg!” címet viselő felmérő következett, melynek során a sportolók két futószámban, kondiban és úszásban mérték össze erejüket.

– Az elmúlt években sikerült hagyományt teremteni ennek a téli erőfelmérőnek, amelyet tavasszal mindig megismétlünk, így mindenki lemérheti, hogy hol tart, mennyit lépett előre a munkában. Persze a mostani eredményeket a tavaly téliekkel érdemes összevetni, és úgy látom, fejlődtek a versenyzők, főleg futásban sikerült nagyot előrelépni – értékelt Storcz Botond felnőtt vezetőedző.

Jogosan járt neki

A Tisza-parti klub kajakosa az idei, brandenburgi Európa-bajnokságon a hetedik, míg a moszkvai világbajnokságon kilencedik helyen zárt K-2 200 méteren párjával, Bán Kristóffal. Molnár Péter esetében aktuális felvetés, hogy marad-e továbbra is Tiszaújvárosban, ahová minden esztendő elején egy évre ír alá.

– Természetesen marad – felelte lapunk kérdésére Jancsár László, a TVSE elnöke. – Péter már elég hosszú ideje klubunk tagja, aki Farkas Zoltán, Rakusz Éva és az én regnálásom alatt is minden javadalmazását időben megkapta, jogosan, mert jó eredményeket ért el, a mögöttünk hagyott 2014-es szezonban is. Jelenleg azon dolgozunk, hogy bizonyos technikai részleteket megoldjunk, de azt hiszem, ez nem lesz akadálya annak, hogy 2015-ben is ennek az egyesületnek a színeit viselje. Péter egy végtelenül korrekt srác, úriember, minden elnök ilyen versenyzőt kíván magának…

Jancsár László klubvezetőként szakmai értelemben is elemezte Molnár Péter helyzetét, az elmúlt hetek történéseit, és már a közelgő, 2016-os olimpiára is előretekintett:

– A hírekből, a hallottakból arra lehet következtetni, hogy a spanyolországi edzőtáborozás során egész jó pozícióba került, több páros variációt is kipróbáltak, és amelyikbe Péter beleült, az rendkívül jól működött – jelentette ki a TVSE elnöke. – Persze novembert, ezt az időszakot nem lehet összekeverni a nyárral, azzal a szakasszal, de azért bizonyos jeleket lehet látni, illetve van, ami köztudott róla. Például az, hogy az izomzata, az alkata a rövidtávra teljes mértékben alkalmas, a keze pedig olyan, „mint a villám”… A szövetség törekvése az, hogy időben megtalálják azt az egységet kétszáz párosban, amely a 2015-ös, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon meg tudja szerezni az ötkarikás kvótát. Én, mi nagyon bízunk benne, hogy Péter ott lesz, vagy ebben a számban, vagy egyesben. Ismert, hogy 2011-ben ő hozta a kvótát Londonra, aztán lemaradt a játékokról; az, hogy ott legyen Rio de Janeiróban, rendkívül motiválja, az már csak az én személyes megjegyzésem, hogy mindezt nagyon, de nagyon megérdemelné…

Molnár István