Nagyon közel voltak a Dab-hoz a Jegesmedvék

Nagyon közel voltak a Dab-hoz a Jegesmedvék
Pontszerzési szándékkal utazott pénteken Dunaújvárosba a Miskolci Jegesmedvék Mol Ligás együttese, amelyben egy hiányzó akadt: a múlt vasárnapi végleges kiállítása miatt két mérkőzésre eltiltott Nagy Gergő.

Kiss Á. nagy lökettel vezette fel az összecsapást, és Azari előtt is adódott egy lehetőség a 6. percben. Fodor kiállítása az Újváros első fórját jelentette, veszélyesen korcsolyázott a Dab, de gólt nem szerzett. Budai K.-nak azért résen kellett lennie, ugyanis többnyire a miskolci harmadban töltötték az időt a csapatok. Az első tíz percben pontatlanok voltak előrejátékban a Macik, viszont védekezésben állták a Duna-partiak rohamait. Mezőnyfölényük közepette egyszer-egyszer meglendítették az ütőt Galaniszék, és amikor már senki sem tudott blokkolni, ott állt Budai K… Ezután kétszer megtornáztatták Sevelát Nagy K-ék, ez szép volt, ám bő kettő perccel a felvonás vége előtt Szappanos előnyhöz juttatta a Bikákat (1-0). Wéber büntetése Dab emberelőnyt jelentett a harmad végén, de maradt az állás.

Somogyi lódult meg

A három a kettőben meglóduló Jegesmedvéknél célzott rosszul Saluga a második menet elején, egyenlítési alkalom volt. Erdélyi rossz helyen találta el az egyik játékvezetőt, ezt is be lehetett írni, majd azt, hogy Gröschlt küldték a büntetőpadra a bírák. Czuba ott volt a kapu előtt egy okos összjáték után, viszont Sevela is. A 27. percben egy eladott koronggal Somogyi lódult meg, középre tette a pakkot és Gröschl befejezte az akciót (2-0). Újabb fór adódott a borsodiak előtt, a feljavult miskolciak azonban valahogy mindig Sevela testét találták meg a háló helyett. A kapussal 5:54-el a harmad vége előtt Fodor ütközött, a csatár kettő percet kapott érte. Ezen húsz percet kettős emberhátrányban zárták a Jegesmedvék, Láda B. és Hegyi szabálytalankodása miatt.

A befejező játékrészben iparkodtak a vendégek, s az Újvárosnak is meg volt az akarata, hogy feljebb tornázza a két ütött találatot, ennek ellenére maradt az eredmény. Kapuvasig azért eljutottak a piros-fehérek, miközben mozgósította energiát a Miskolc, és az 55. percben Nagy K. szépített, cseppet sem érdemtelenül. A végén még Budai K. is lejött, de nem sikerült mindezt kihasználni.

A Macik vasárnap 18 órától a Népkertben a HC Nové Zámkyt fogadják.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Dab.Docler – Miskolci Jegesmedvék 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Dunaújváros, 700 néző. V.: Kincses, Németh, Bedő, Mayer.

Dab.Docler: Sevela – Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz (1), Szappanos 1, Hüffner, Chvatal, Peterdi, Vaszjunyin, Azari, Erdélyi, Nagy R., Somogyi (1), Gröschl 1, Kiss Á., Mestyán, Tőkési, Strenk, Papp V., Virág, Kiss T. (k). Edző: Stephan Lundh.
Miskolci Jegesmedvék:
Budai K. – Hegyi (1), Láda B. (1), Saluga, Dubek, Czuba, Atkinson, Szirányi, Popovics, Szilágyi, Sijka, Gőz, Bobcek, Wéber, Fodor, Rafaj, Budai R., Orosz, Nagy K. 1, Ritó, Miskolczi, Gyenes (k). Edző: Tim Kehler.

Kiállítások: 8, illetve 12 perc + 10 perc fegyelmi (Hegyi Á., Popovics).

Stephan Lundh: – Ma nem játszottunk igazán jól, nem voltunk annyira pörgősek, mint szoktunk lenni. Ugyanakkor a csapat erejét mutatja, hogy még így is sikeresen le tud hozni egy rangadót.
Tim Kehler: – Nagyon jól játszottunk ezen a mérkőzésen, minden téren felnőttünk a Dabhoz, egyformák voltunk velük. Rengeteg helyzetünk volt, kitűnően védekeztük ki a hátrányokat, kihasználtunk egy emberelőnyt. Ebből a szempontból elégedett vagyok a csapat mai teljesítményével. Ha Sevela nem véd ilyen káprázatosan, meglepetést okozhattunk volna.Sporthírek