Nagyon komoly bolondos lányok

Nagyon komoly bolondos lányok
Nagyon komoly bolondos lányok
Tiszavasvári – Ezen is mindenki nevet: Galambos Krisztina, Erdélyi Eszter, Tóth Rita, Volosinovszki Panni és Németh Nikoletta.

Ez utóbbi éppen hiányzott, amikor a tiszavasvári Kabay János Általános Iskolában jártunk. A Crazy Girl, a Bolondos lányok csapata is indult a Kelet-Magyarország Ladik-programjában, és be is jutottak a legjobb nyolc közé.

A tűzoltókat faggatták

– Valamennyien nyolcadikosok, és óriási volt az örömük a döntőbe jutás hírére – újságolta Oláh Ágnes tanárnő, aki maga is pályakezdő pedagógus, s a kommunikáció szakon szerzett tudása révén sokat segíthet (és már segített eddig is) a lányoknak. Osztályfőnökeik pedig Kasnyóczki Sándorné és Nyitrai Istvánné, akik szintén segítik a gyerekeket „ladikozni”.

– Az iskolában a Kelet-Magyarország tanárnak–diáknak egyaránt hozzáférhető, de a csapat tagjainak odahaza is jár az újság. Nagyon jó ötletnek, hasznosnak tartjuk a Ladik-programot, ilyen jellegű feladatokkal még nem találkoztak a diákok. A második fordulóban a kis csapat a szilveszter éjjelén a városban égő házhoz riasztott tűzoltókat interjúvolta meg, utólag. Most pedig készülünk az újabb megmérettetésre – mondta a fiatal tanárnő.

Kedvelik a SZON-t is

– A Kelet-Magyarországból a rejtvényeket, a viccet és a horoszkópot nézem meg leghamarabb, s ami felkelti az érdeklődésemet – mondta Galambos Krisztina. Némi eltéréssel hasonló a sorrendiség Erdélyi Eszter, Tóth Rita és Volosinovszki Panni esetében is. S még az, hogy mindannyian lelkes SZON-látogatók, vagyis gyakorta keresik lapunk online portálján, a Szabolcs Online-on megjelenő érdekes, főként a fiatalokról szóló cikkeket, képeket és videókat.

Aztán a nagy Élet dolgairól beszélve hamar kiderül, hogy a lányok mindegyikének komoly tervei vannak, legelőbb is a továbbtanulást illetően. Az már látszik, hogy ballagás után e kis csapat is a szélrózsa minden irányába szóródik szét. Az elmondottak alapján hamar kítűnik: nem is olyan „bolondosak” ezek a lányok!

– Lefler György –