Nagyon kerek verseny volt

By Marosréti Ervin
ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna felkapaszkodott az ózdi dobogóra
ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna felkapaszkodott az ózdi dobogóra - © Fotó: Marosréti Ervin
Ózd – Tizedszer rendeztek ózdi központtal ralitúra bajnoki futamot.

A mögöttünk hagyott hétvégén az észak-borsodi régióban folytatódott az idei ralitúra bajnokság. A jubileumi, X. Suzuki-Kaiser Ózd Ralin közel 110 páros állt rajthoz. Szombaton egy látványos körversennyel kezdődött a száguldás, vasárnap pedig két pályán, összesen hat gyorsaságit teljesített a mezőny. Az ózdi szervezőgárda ismét változtatott. Sáta és Ózd között fordított irányban engedték el a túrásokat, a királdi körgyorson pedig egy teljesen új útvonalat jelöltek ki.

Gördülékeny szakaszok

– Nagyjából fél órás csúszásunk volt, ami egy ilyen verseny esetében elhanyagolható – fogalmazott a célban dr. Ádám Antal, főszervező. – Néhány szerencsés kimenetű balesettel számolnunk kellett, de szerencsére semmi komoly gond nem adódott. Gördülékenyen lezajlott a hat szakasz, és a prológunkra is sokan voltak kíváncsiak. Örülök, hogy ilyen szép időben, ennyi nevezővel és néző mellett zajlott le a jubileumi versenyünk.
A meghívásos kategóriában 14, MNASZ liszensszel rendelkező páros is ellátogatott Ózdra. Elsősorban azért, hogy a közelgő Mecsek Rallyra minél jobban felkészüljenek. A túrások pedig komoly autókkal, szoros csatát vívtak egymással, amit végül Vincze Márton és Szedő Csaba nyert meg. A kettős egy kivételével valamennyi szakaszon a legjobb volt, ezért nem férhetett kétség a sikerükhöz.
– Számukra ez egy nagyon kerek hétvége volt – jelentett ki a futamot követően Vincze Márton. – Az autó futóművével három héten át dolgoztunk, mert korábban nem volt az igazi. Most viszont minden összejött. Nagyszerű rendezésű és hangulatú versenyen vagyunk túl. Legutóbb Tatabányán nem sikerült pontot szerezni, ezért a lelkünknek is jót tett ez a mostani siker. Nagyon bízom benne, hogy ezt a szériát a jövőben is folytatni tudjuk majd.

Legjobb megyei

A második helyre Velenczei Ádám és Toma Sándor ért oda, akik valamivel több, mint fél perccel követték a győztest. A legjobb megyei egységnek az ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna páros vallhatta magát a X. Suzuki Kaiser Ózd Ralin. A Maxiummun Racing Team párosa a tatabányai hetedik hely után, most a dobogó harmadik fokán zárt.
– Jól éreztük magunkat, pörgős rendezvényen vagyunk túl, és a pályák is hibátlanok voltak – tette hozzá ifj. Kiss László. – Egy kicsit sikerült megerősíteni az autó motorját, ami nyilván hozzájárult az előrelépéshez is. Hozzáteszem, hogy ez még mindig a tartalék, a vége felé éreztem is, hogy kezd belőle elfogyni az erő. Már az év elején is úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy szeretnénk minél előkelőbb helyen végezni az abszolút értékelésben. Ez az ózdi bronz jó alap lehet a folytatásra nézve. Nagyon bízom benne, hogy tudunk még fejlődni, akkor pedig a többieknek komolyan számolniuk kell velünk.
 
A X. Suzuki-Kaiser Ózd Rali (nem hivatalos) végeredménye:
1. Vincze Márton, Szedő Csaba       (Mitsubishi Lancer EVO IX.) 35:22,4
2. Velenczei Ádám, Toma József     (Mitsubishi Lancer EVO IX.)       +32.3
3. ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna (Mitsubishi Lancer EVO VI.)      +01:02,2
4. Domonkos László, Horváth István       (Mitsubishi Lancer EVO VI.)       +1:42,7
5. Borbás Szabolcs, Krizák Tamás   (Mitsubishi Lancer EVO VII.)     +1:49,3
6. Lencse Zoltán, Hofbauer Tamás  (Mitsubishi Lancer EVO IX.)       +1:55,8.
 
– ME –