Nagyon jól indult, majd nehéz lett, de sikerrel zárult a Macik fellépése

Dunaújvárosi Acélbikák vs. DVTK Jegesmedvék
Dunaújvárosi Acélbikák vs. DVTK Jegesmedvék - © Fotó: facebook.com/acelbikak
Péntek este Dunaújvárosban szerepelt és győzött a DVTK Jegesmedvék Mol ligás hokicsapata.

A miskolciak korábban 3-2-re kikaptak az Acélbikáktól, ezért a visszavágás reményében korcsolyáztak a jégre.

Végleges kiállítás

Alig telt el négy perc, amikor máris végleges kiállítást osztottak ki a játékvezetők. Dörök, a hazaiak védője fejre ment, kapott érte 5+20 perces végleges fegyelmit, így mehetett zuhanyozni. A Macik nem vették fel a kesztyűt, kizárólag a játékra összpontosítottak. Az első harmad egyetlen találatát Galanisz jegyezte, aki a 12. percben juttatta előnyhöz a Jegesmedvéket (0-1).

A második húsz perc elején még úgy tűnt, hogy gyorsan eldőlt a találkozó három pontjának sorsa a vendégek javára. A 21. percben a hátvéd Gőz, a 25. percben pedig a csatár Booras vette be a dunaújvárosiak kapuját – amelyet az egykori miskolci Duschek védett – és ezzel vette el a játéktól Magosiék kedvét (0-3). Mindkét találat teljes létszámnál született, ezért különösen értékes volt. Jelentős előnye birtokában a piros-fekete gárda nyugodtan játszhatott, nem kellett „ész nélkül” rohamoznia. Dudasék először csak a 31. percben kerültek hátrányba, ekkor Galanisz részesült kisbüntetésben, a százhúsz másodpercet azonban könnyen kibekkelték. Már csak 18 másodperc volt hátra a felvonásból, amikor Busbacher adott némi reményt a hazaiaknak (1-3).

A záró játékrész 48. percében megint Busbacher jeleskedett (2-3), majd az 52. percben megszületett a találkozó első és egyetlen emberelőnyös gólja: Galaniszt magas bothasználata miatt kiültették, Rasulov pedig kihasználta csapata lehetőségét (3-3). Ekkor Mayer Péter, a vendégek mestere időt kért és rendet teremtett. Az 55. percben Sagert a kékvonal közeléből állította be a végeredményt (3-4). A hajrában még két 10 perces fegyelmi büntetést is kaptak a Macik, végül mindössze 15 másodperccel a vége előtt az Acélbikák – utolsó reményként – időt kértek és kapusukat mezőnyjátékosra váltották, de nem tudtak kiegyenlíteni, így elmaradt az általuk várva várt hosszabbítás.

A MAC következik

A DVTK Jegesmedvék együttese vasárnap 18 órától a MAC Budapest gárdáját látja vendégül a népkerti jégcsarnokban.

– Kolodzey Tamás –


Jegyzőkönyv

Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék
3-4 (0-1, 1-2, 2-1)

Dunaújváros, 500 néző. V.: Wolf, Halassy (Abonyi, Pálkövi).

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek – Rasulov 1, Smith, Azari (1), McCann, Szepessy M. – Lencsés, Hruby, Borbás (2), Peterdi (1), Busbacher 2 – Léránt (1), Dörök, Németh P., Odnoga, Szepessy B. – Mátyásy, Pál Z., Revák, Magosi, Nagy M. – Lajcs (cserekapus). Vezetőedző: Lee Gilbert.

Miskolci Jegesmedvék: Kiss B. – Gőz 1 (2), Sagert 1, Hajós, Tóth A. (1), Dansereau – Leppanen (1), Dudas (1), Booras 1, Miskolczi, Cseter – Vojtkó, Laczkó, Galanisz 1, Pavuk (1), Somogyi (1) – Popovics, Szilágyi, Ritó – Adorján (cserekapus). Vezetőedző: Mayer Péter.

Kiállítások: 5 perc + végleges fegyelmi (Dörök), ill. 6 perc + kétszer 10 perc fegyelmi (Booras, Dudas).


Lee Gilbert: – Nagyon elengedtük a vendégeket, aztán későn hajráztunk. Nem sok hiányzott a ráadáshoz.

Mayer Péter: – Amikor a játék ment a maga útján, akkor az ellenfelünknek nem volt esélye kibontakozni. Aztán belementünk egy olyan játékstílusba, ami nem nekünk való. A csapatot azonban mégis dicséret illeti, mert végül megtalálta az utat a győzelemhez, ha a vártnál nehezebben is.

hirdetés
hirdet�s