Nagyon jó évet hagyott maga mögött Sárospatak

Akt.:
Az ágyúöntő műhely vonzza a látogatókat
Az ágyúöntő műhely vonzza a látogatókat
Sárospatak – A turisták kedvelt célpontjává vált a zempléni város.

Évzáró-évnyitó beszélgetésre várta dr. Hörcsik Richárd, Abaúj-Zemplén országgyűlési képviselője és Aros János, Sárospatak polgármestere a város köz- és gazdasági életének szereplőit a sárospataki Újbástya rendezvénycentrumban.

Nagy lehetőségek

– A térség a most következő négy évben hatalmas lehetőségek előtt állhat – mondta dr. Hörcsik Richárd. – A jó hírem az, hogy hamarosan megnyílnak az uniós pályázatok, a rossz pedig az, hogy valamennyi egyszerre történik majd. Éppen ezért ember legyen a talpán, aki mindezeket követni tudja. Ezért is hívtuk létre azt a 91 település alkotta konzorciumot, amelynek feladata, hogy a kínálkozó pályázati lehetőségeket minél jobban ki tudjuk majd aknázni, mert ilyen lehetőségünk még egy nem lesz.


sarospatak1

Olvasóink szavazata alapján Sárospatak lett a megye legjobb városa | Fotó: sarospatak.hu


Egy jó év után

– Sárospatak tavaly igen eredményes évet hagyott maga mögött – mondta Aros János. – Tavaly a boon.hu internetes szavazásán Sárospatak lett a megye legjobb városa, elnyertük a Polgárőr város kitüntető címet is. Igen intenzíven emelkedett a Sárospatakon eltöltött vendégéjszakák száma, amely meghaladta a 60 ezret, ezzel Miskolc, Mezőkövesd és Bogács után Sárospatak lett a megye negyedik legvonzóbb települése. Köszönhető mindez azoknak a beruházásoknak, amelyek tovább növelték a város vonzere­jét. Ilyen egyebek mellett a csúszdapark a fürdőben, amely egy hónap alatt 6 millió forint bevételt termelt.

Aros János elmondta, önmagában ez még kevés ahhoz, hogy Sárospatak élhető település legyen.

– Ahhoz, hogy megszűnjön a városból az elvándorlás, ahhoz munkahelyek kellenek. Ábrándozhatunk arról, milyen jó lenne, ha jönne egy befektető, aki 300–400 új munkahelyet hoz létre, ez nem annyira valószínű, hogy meg fog történni. Ezért ebben kiemelkedő szerep vár a helyben élő kis- és középvállalkozásokra, mert csak ők tudnak folyamatosan a pályázatok segítségével új munkahelyeket létrehozni – mondta Aros János.

ÉM-BG


Címek

  • Polgárőr város – Sárospatak a megye egyik legbiztonságosabb települése.
  • A legjobb város – A Borsod Online szavazásán Sárospatak kapta 2015-ben a legtöbb szavazatot a legjobb város kategóriában.
hirdetés


hirdet�s