Nagyon ízlett a Molnárkalács

Sokan megkóstolták a Molnárkalácsot
Sokan megkóstolták a Molnárkalácsot
Budapest, Borsodnádasd – A borsodnádasdi önkormányzat széles körben szeretné népszerűsíteni a településhez köthető finomságot.

Több mint kilencszáz kiállító között a borsodnádasdiak is bemutathatták a Molnárkalács Hagyományát, az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK). A fővárosi rendezvény középpontjában ezúttal a helyi termék állt, a vidéken készült specialitások mellett számos ételkülönlegességet is megkóstolhattak a látogatók. A borsodnádasdi önkormányzat most már évek óta arra törekszik, hogy minél szélesebb körben megismertessék a településhez köthető Molnárkalácsot. Ezt a célt szolgálja az évenkénti fesztivál, a közelmúltban átadott sütőház, valamint a különböző kiállításokon, konferenciákon történő részvétel is.

Az eseménnyel kapcsolatban Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere elmondta: a nádasdi delegáció vaníliás és fahéjas kalácsot sütött az OMÉK idején, ami rendkívül ízlett az érdeklődőknek. A kóstolás mellett az édesség történelméről és a sütési technikáról szóló elő­adást is érdeklődve hallgatták az emberek.

ÉM-ME