Nagyon is itt vannak

A geleji népdalkör
A geleji népdalkör
Mezőkövesd – Tizenötödször jöttek össze a nyugdíjasklubok tagjai, hogy bemutassák, mit tudnak.


Több száz szépkorú gyűlt össze a mezőkövesdi közösségi házban a napokban rendezett, tizenötödik „Halló még itt vagyok” elnevezésű nyugdíjas találkozón. Persze nem egyszerű összejövetel ez, hiszen a többség valamilyen produkcióval érkezik. A rendezvényre hagyományosan jönnek csoportok szerte Borsodból, de a megyehatáron túlról, idén például fölléptek egri, fóti, szentesi előadók is.

Tizenegy település nyugdíjasaitól összesen huszonkilenc produkciót láthatott a közönség, ezek közt volt vers, örökzöld sláger, népdalcsokor, citerazene, de néptánc, csárdás, operett, esernyős tánc is. A legfittebb nagymamák még spárgát is bemutattak a kán-kán végén. Abban mindenki egyetértett, hogy nagyon jó volt a hangulat a színházteremben, aztán a közös ebéden, nótázáson is.

– Először voltunk itt, de, ha hívnak, jövünk jövőre is, nagyon jól éreztük magunkat – értett egyet a geleji Fénysugár Népdalkör két férfi tagja, Bachsitz György és Kovács István. – Régóta éneklünk, de a kórusban csak két esztendeje. Egy héten egyszer próbálunk, ám fellépés előtt többször is gyakorlunk. Számos alkalommal énekeltünk már a környező településeken, sőt, főzőversenyekre is járunk – mondták.

A Miskolcról érkezett Dallamok Szárnyán Művészeti Klub tagjai több műsorszámmal léptek föl. Vezetőjük, Gergely Józsefné elárulta, a vérükben van a zene és a tánc.

– Egész évben járunk föllépni szerte az országban. Mezőkövesden már többször voltunk, nagyon jól érezzük magunkat mindig, s nem volt ez másként most sem. Nagyon jó hangulatú találkozót hoztak össze a kövesdiek – dicsérte a rendezvényt Gergely Józsefné.

Együtt lenni

A mezőkövesdi Matyó Nagymama Klub Egyesület tagjai ezúttal két különlegességgel készültek. Először fekete-fehérbe öltözve, UV-lámpás világítással egy holland táncot adtak elő, majd következett egy tüzes spanyol tánc. Varga Józsefné, az egyesület vezetője örült, hogy ezúttal is sokan érezték jól magukat, s az újaknak is tetszett a rendez­vény. Mint mondta, a cél, hogy egy évben legalább egyszer együtt legyenek.
ÉM-TB
hirdetés
hirdet�s