Nagyon éhesek most a DVTK Jegesmedvék

Nagyon éhesek most a DVTK Jegesmedvék
Miskolc – Budapesti veresége után mindenképpen javítania kell a piros-­fehéreknek, péntek este az Újpest érkezik a Népkertbe.

Az Erste Liga felsőházi középszakasza keretében péntek este hazai környezetben vívja harmadik összecsapását a DVTK Jegesmedvék gárdája, amely a jégcsarnokban 18 óra 30 perctől az Újpest TE együttesét látja vendégül.

A régi útra

A címvédő néhány napja vereséget szenvedett legnagyobbnak tűnő riválisától, a MAC Budapesttől és a kudarc sajátos gondolatokat ébresztett Mikael Tisell vezetőedzőben.

– Arra számítok, hogy sikerül visszatalálni a régi játékunkhoz – mondta a svéd nemzetiségű szakember. – A védelmünkben mindenféleképpen előrelépést szeretnék látni, és azt is remélem, hogy a fiúknak sikerül frissebben és fókuszáltabban jégre lépniük, mint legutóbb, amikor hiányzott a csapatból a minket korábban annyira jellemző tűz. Pénteken este a támadások alkalmával is sokkal veszélyesebbnek kell lennünk, mint legutóbb. Kemény meccsre számítok, ugyanis az Újpest biztosan nagyon fog hajtani, hiszen talán ez a mérkőzés adja az utolsó esélyt arra, hogy később esetleg beérje a tabella elején tanyázókat. Így Szilassy Zoltán kollégám tanítványai biztosan nem fogják olcsón adni a bőrüket, vagyis a diadalért egészen biztosan nagyon meg kell majd dolgoznunk.

Megoldják a problémát

– Természetesen győzni szeretnénk a lila-fehérek ellen – vette át a szót Magosi Bálint, a Macik gólerős csatára, aki kitért a MAC Budapest elleni vereségre is: – Nem voltunk elég éhesek és mire kapcsoltunk, észbe kaptunk, már elment a mérkőzés. A fővárosi riválisunk most átvette a vezetést, elénk került, így a feladat adott számunkra, ez pedig a megelőzés. Ehhez persze arra van szükség, hogy kiküszöböljük a csorbát, megoldjuk a felmerült problémát úgy, ahogyan ezt sokszor megtettük már. Ennek jegyében magától értetődik, hogy a 3 pont megszerzéséért indulunk a csatába.

A miskolciak gólvágóját arról is faggattuk, örül-e, hogy ismét meghívták a válogatott keretbe és várja-e már a Budapesten sorra kerülő divízió 1/A-s világbajnokságot, mire a csupaszív hokis így felelt:

– A kerethirdetés számomra pozitív eredményt hozott, a hír megtisztelő volt és boldogsággal töltött el, de még nem álmodom a vébéről. Először ugyanis klubcsapatomban akarok kiemelkedőt produkálni, társaimmal sikereket elérni, majd be kell kerülnöm a szűkített nemzeti alakulatba is. Annyit persze máris leszögezhetek, hogy nagyszerű élmény lenne magyar földön, magyar válogatottként világbajnoki szereplővé válni.

ÉM-KTJégkorong Erste Liga, a felsőház állása:

1. MAC Budapest 2 2 – – – 11-6 8

2. DVTK Jegesmedvék 2 1 – – 1 6-5 7

3. Dunaújvárosi Acélbikák 2 1 – – 1 9-8 4

4. Újpesti TE 2 – – – 2 8-15 0

(A csapatok az alapszakaszban elért helyezéseik alapján 4-2-1-0 bónuszpontot kaptak a középszakaszra.)