Nagyon akarják az aranyérmet az aszalóiak

Nagyon akarják az aranyérmet az aszalóiak
Nagyon akarják az aranyérmet az aszalóiak
Aszaló – Százszázalékos teljesítménnyel vezeti a megyei II. osztály Északi csoportját Aszaló gárdája.

A Szikszóhoz közeli település csapata az elmúlt heti fordulóban 11-1-es sikert aratott az újonc Mucsony ellen úgy, hogy negyvenöt perc után már 7-0-ra vezetett. Az aszalóiak mutatói önmagukért beszélnek: négy mérkőzés, 12 pont, 20-6-os gólkülönbség – mindebből arra lehet következtetni, hogy az együttessel ebben a bajnokságban komolyan kell számolni.

Fele helyi, fele bejáró

– Tavalyi csapatunk együtt maradt, ráadásul pedig visszaigazoltunk két játékost – mondta Füleki János edző, akinek ez a második szezonja az abaújiak kispadján. – Rutinos csapattal vágtunk a pontvadászatnak, s mivel a fiúk régóta ismerik egymást, jönnek is az eredmények. Aszalón úgy kétezren laknak, így nem találunk minden „bokorban” futballistát, ezért keretünk csak mintegy felét alkotják a helyi sportolók. A többiek környékbeliek: szikszóiak, homrogdiak, lakiak, tomoriak. Helyzetünket nehezíti, hogy legtöbbjük dolgozik, és csupán egy-két iskolásunk van. Heti edzésszámunkat eredetileg kettőben határoztuk meg, de rájöttünk, hogy ez tarthatatlan, a munka mellett a játékosoknak már nem jut idejük a tréningekre, a be- és a visszautazásokra. Örülünk, ha egyszer összegyűlünk és gyakorlunk, aztán a találkozókat is vehetjük egy extra foglalkozásnak.

Aszalón minden adott

Az aszalóiak átlagéletkora meghaladja a harminc esztendőt: néhány kulcsemberük egyenesen a negyedik ikszhez közelít, őket jól egészítik ki a „csikók”, a tizen­nyolc-tizenkilenc évesek.

– Ezzel az garnitúrával célozzuk meg a bajnoki címet – folytatta Füleki János. – Persze nyomban hozzáteszem, hogy még nagyon sok van hátra: négy forduló után semmilyen következtetést nem lehet levonni, ezért valójában korainak tartom az esélylatolgatást. Most ráadásul rangadó vár ránk, Sajóvámosra megyünk, ha ott is nyerünk, akkor már tisztul a kép, jobban kirajzolódnak az erőviszonyok. Az mindenképpen a malmunkra hajthatja a vizet, hogy rendezett a hátterünk: a klub számára az önkormányzat és polgármesteri hivatal biztosítja az anyagi hátteret, de mögöttünk áll néhány kisebb támogató is. Szociális létesítményünk színvonalas, pályánk megfelelő, és az utánpótlás-nevelésünket illetően sem érheti panasz a ház elejét. Szóval igyekszünk, szorgoskodunk, reméljük, hogy a további eredményeink sem maradnak el.

ÉM-KT


A Közép csoport erősebb

„Természetesen nagyon örülünk a jó szereplésünknek – mondta Szabó László, az Aszaló Sportegyesület technikai vezetője. – Minden elismerésünk a fiúké, akik hétről hétre kitesznek magukért. Erősítéseink jól sikerültek, és az is meghozta gyümölcsét, hogy nyolc edzőmérkőzést hoztunk tető alá a felkészülés idején. Személyes véleményemet sem kívánom elhallgatni, úgy ítélem meg, hogy az Északi csoport mezőnye gyengébb a Közép csoportétól. Mi az utóbbiban szerepeltünk az előző sorozaton és a negyedik helyen végeztünk, aztán az MLSZ megyei igazgatóságának döntése alapján átkerültünk az Északiba, ahol simán hozzuk meccseinket. Ezzel persze nem saját érdemeinket csökkentem, hanem a tényeket említem.”

Magyar Kupa – A megyei selejtező 1. fordulójának párosításai

Szerdán megkezdődnek a 2016/2017-es Magyar Kupa-sorozat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei selejtező 1. fordulójának küzdelmei. tovább »

“Ennyi sárga lapot a pszichiátriai intézetben sem osztottak ki” – Ez történt a hétvégén a borsodi focipályákon

Összefoglaló a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei labdarúgó bajnokságok (NB III, megye I és megye II) elmúlt hétvégi mérkőzéseiről: pazar fotók és videók, még parádésabb edzői nyilatkozatok, valamint a bajnokságok tabellái. tovább »