Nagyobb szerepet kap a néptánc Mezőkövesden

Mezőkövesd – A mezőkövesdi önkormányzat biztosítja egyebek között a néptáncoktatásban részt vevő diákok fellépőruháit és a próbákhoz szükséges eszközöket.

Jelenleg a Mezőkövesdi Általános Iskola és Művészetoktatási Intézményben 40 gyermek tanul néptáncot heti két alkalommal. „Több éve van a művészeti iskolában néptáncoktatás két táncpedagógus vezetésével. Ebben a tanévben is már két csoportunk indult el, akik heti rendszerességgel próbálnak, tanulják a néptánc alapjait a közösségi házban” – mondta el Gál János iskolaigazgató.

A város képviselő-testülete októberi ülésén döntött arról, hogy az idei tanévtől nagyobb szerepet vállal az önkormányzat a néptáncoktatás területén, amelynek az a célja, hogy minél több gyermeket sarkalljanak arra, hogy sajátítsa el a matyó néptánc alapjait.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s