Nagykörúti villamospálya-felújítás – A BKV az 5-ös buszt ajánlja a mozgáskorlátozottaknak

Az 5-ös buszt ajánlja a BKV a mozgáskorlátozottaknak arra az időre, amíg felújítják a nagykörúti villamospályát. Augusztus elsejétől 19-ig tart a munka, és olyan villamospótló buszok járnak majd a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között, amelyek nem alacsonypadlósak. A közlekedési társaság szerint a munka idején az úgynevezett iránytaxit is igénybe vehetik a kerekesszékes utasok: a midibuszok háztól házig közlekednek két vonaljegy áráért, az igényeket a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél kell telefonon jelezni.

Augusztus 1-e és 19-e között a 4-6-os villamos pályáját korszerűbb, jobb minőségű elemekre cseréli ki a fővárosi közlekedési társaság. Ez idő alatt a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között a megszokott Combino villamosok helyett Ikarus 280-as, tehát nem alacsony padlós buszok szállítják majd az utasokat – tájékoztatott hétfői közleményében a BKV Zrt.

A mozgásukban korlátozottaknak az 5-ös autóbuszt ajánlja a BKV, amely átszállásmentes akadálymentes kapcsolatot jelent a pesti forgalmasabb csomópontok valamint a Moszkva tér között – fogalmaznak a közleményben.

A BKV honlapján található tájékoztató szerint az 5-ös busz Rákospalotáról indul egyebek mellett a Dózsa György út, a Blaha Lujza tér, az Astoria és a Ferenciek tere érintésével a Moszkva tér felé, és a Városmajoron, a Gábor Áron utcán, illetve a Harangvirág utcán át jut el a Pasaréti téri végállomáshoz.

A fővárosban 2001 óta van lehetőség arra, hogy a mozgáskorlátozottak iránytaxit rendeljenek, amely háztól házig szállítja őket. Ezt most is lehet igényelni. A midibuszok két vonaljegy áráért a város legtávolabbi végére is elszállítják kerekes székes utasokat. A mozgáskorlátozottak kísérői ingyen utazhatnak ezeken a járműveken. Az iránytaxit a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél lehet igényelni a 388-5529-es telefonszámon.Sporthírek