Nagyipari méretekben termesztettek vadkendert Ormosbányán

Akt.:
Nagyipari méretekben termesztettek vadkendert Ormosbányán
Nagyipari méretekben termesztettek vadkendert Ormosbányán - © Fotó: ugyeszseg.hu
Miskolc, Ormosbánya – Vádat emeltek az ormosbányai pincerendszerben „droggyárat” üzemeltető banda ellen, akik nagyipari méretekben termesztettek vadkendert.

Két középkorú vietnámi férfi – akik egyike 2000 óta Magyarországon él és már büntetve is volt kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt – elhatározta, hogy nagyüzemi méretekben fog vadkendert termeszteni. A fiatalabbik – aki egyébként Csehországban él életvitelszerűen – szerezte be az ehhez szükséges növényi töveket.

A vietnámiak adták a pénzt

Ormosbányán a banda magyar tagjainak egyike – egy 62 éves férfi – szerezte azt a külterületi ingatlant, amely alatt mintegy 1500 négyzetméternyi pincerendszer húzódott. Két másik magyar férfival a vietnámiak útmutatása alapján alakították át a pincét indiai kender termesztésére. Komoly fűtési és szellőzési rendszert építettek a több helyiségből álló pincében. A vietnámi férfiak biztosították ehhez az anyagi erőforrásokat.

droglabor-04

Maga termelés 2016 novemberében kezdődött meg. Az ültetvény napi gondozását a fiatalabb vietnámi férfi végezte. Az ő kényelméről is gondoskodtak, a magyar vádlottak tartották vele a kapcsolatot, látták el étkeztetését. Vietnámi társa még arról is gondoskodott, hogy néhányszor a hétvégét wellnes hotelben tölthesse.

Az egyik magyar férfi a vietnámiaktól látott technológia segítségével saját háza pincéjében is kialakított egy kisebb ültetvényt.

Ezer tő vadkender

A gyanús tevékenység egy idő után feltűnt a rendőrségnek, majd 2017 februárjában ütöttek rajta a vádlottakon. A helyszínen közel ezer tő lábon álló kender növényt találtak. A korábban leszüretelt növényeket a padlón felhalmozva vagy már zsákokba csomagolva találták. A vádlottak közül két magyart és egy vietnámit a helyszínen, még a másik vietnámit és magyar társát a lakásukon őrizetbe vették. Mind az öten előzetes letartóztatásba kerültek.

droglabor-07

A lefoglalt növények hatóanyaga kábítószernek minősül és meghaladja a különösen jelentős mennyiséget. Összesen a tiszta hatóanyag tartalom közel egy kilogramm.

Fegyház és kiutasítás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség által most benyújtott vádiratban valamennyi vádlott esetében fegyházbüntetés kiszabását a magyar vádlottak esetében közügyektől eltiltást, a vietnámiak tekintetében kiutasítást továbbá vagyonelkobzást indítványozott.

Szaniszló BálintSzüretelés közben csaptak le a marihuánatermesztőkre Ormosbányán
Budapest, Miskolc, Ormosbánya - A bűnszervezet tagjai egy ormosbányai gazdasági épületet alakítottak át drogtermesztésre, kertésznek pedig Prágából hívtak „szakembert”. A rendőrség mind az öt gyanúsítottal szemben vádemelést javasol. Mint arról korábban beszámoltunk, a Készenléti Rendőrség Nemzet...

Ormosbánya - Akár kétszázmillió forintot is érhet a feketepiacon az a kábítószer, amit lefoglaltak a rendőrök Ormosbányán. Éppen szüretelés közben csaptak le a marihuána-ültetvény gondozóira, amit egy volt baromfikeltető pincéjében rendeztek be. Öt embert vettek őrizetbe, köztük két vietnami áll...

Előzetes letartóztatásba kerültek az Ormosbányán szüretelés közben tetten ért marihuána termesztők
Miskolc, Ormosbánya - A Miskolci Járásbíróság 2017. március 9-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak az öt gyanúsítottnak, akikkel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárás. Mint írtuk, a kedden elfogott három magyar és a ké...

Miskolc, Ormosbánya - A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást L. H. Dang vietnámi állampolgár és társai ellen. A nyomozók a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk Közterületi Támogató Alosztállyal köz...