Nagycsaládosok: Kevesen jutnak üdülési csekkhez

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szerint a teljesíthetetlen feltételek miatt a rendelkezésre álló üdülési csekk-keretnek csak a 10 százalékát sikerült szétosztani a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) Szolidaritás pályázatán – mondta el a Független Hírügynökségnek a NOE elnökségi tagja.

Szombathy Márta hangsúlyozta, hogy csak azok a pályázó szülők kaphattak összesen 20 ezer forint üdülési csekket, ahol a szülő legalább három gyereket tart el, az ő nevére érkezik a családi pótlék és a bruttó keresete nem haladja meg a 90 ezer forintot. A NOE szerint ezek a “nem életszagú” feltételek az okai annak, hogy a Szolidaritás pályázaton elnyerhető 500 millió forintból mindössze 51,6 millió forintot osztottak ki összesen 2581 család részére.

Szombathy Márta hozzátette: ígéretet kaptak az MNÜA-tól, hogy a fennmaradó összeget újra megpályáztatják, azonban a pályázati feltételek enyhítésében nem sikerült megállapodni.

A Független Hírügynökség (FH) megkeresésére az MNÜA-nál azt mondták, hogy a pályázati feltételek által behatárolt réteg nem kicsi és a több mint 2500 nyertes is magasabb a korábbi évek számainál. Arra ugyanakkor az FH nem kapott választ, hogy tervezik-e a NOE panaszai miatt a feltételek megváltoztatását.