Nagycsaládokat támogat az alapítvány

Nagycsaládokat támogat az alapítvány
Miskolc – Otthonukban kaphatnak segítséget a kisgyermekes szülők.


Könnyen előfordulhat egy kisgyermekes szülő életében, hogy nem tud segítséget kérni, mert nincs vagy messze lakik a család, a barátok. De ebben az esetben sem kell elkeseredniük, ugyanis van, akire, akikre számíthatnak.

A Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány tagjai saját szülői tapasztalattal rendelkező, felkészített önkéntesek, akik ingyen és a család otthonában segítenek – vagy éppen ott, ahol szükség van rájuk. Lehet rájuk számítani, ha segítségre van szükség a házimunkában, bevásárlásban, ügyintézésben, vagy egyszerűen csak ha tanácsokra, lelki támogatásra van szüksége az anyukának.

Az otthoni segítség mellett foglalkozásokat is szerveznek, ahová egyrészt kimozdulhat a szülő és a gyerek, másrészt lehetősége van az anyukának egy kis kikapcsolódásra. Ilyen a Bábok és Babák című foglalkozás, amelyet hétfőnként tartanak a megyei könyvtár gyermekkönyvtár részlegében 10 órától. Itt a babák játszhatnak az alapítvány önkénteseinek felügyelete mellett, miközben a szülőnek megmutatják, hogyan varrhatnak filcből és gyapjúból bábokat a kicsiknek és mit játszanak vele. A Bábok és Babák foglalkozás tematikája a természet közelségére épül. A kreativitáshoz felhasználják a körülöttünk levő tárgyakat, eszközöket. Az anyukák átélhetik a „valamit létrehozás” élményét. Az elkészült eszközt bevonják a közös játékba, amelyhez mondókákat, dalokat is megtanulnak. A foglalkozást Kiss Józsefné nyugdíjas óvónő mint önkéntes segíti, a szakmai segítséget pedig Vida Ibolya gyógypedagógus adja. A szülők bővebb tájékoztatást az otthonsegitunk.hu oldalon találnak.

ÉM-HI