Nagybarca vs. Bükkábrány: 8 sárga, 6 gól, 4 kiállítás, 3 tizenegyes

A gól, amelyet nem adott meg a játékvezető
A gól, amelyet nem adott meg a játékvezető - © Fotó: Eleven Televízió
Nagybarca – Különös számokat produkált a Nagybarca – Bükkábrány megyei első osztályú focimeccs.

Az ötven néző hat gólt láthatott. A kilencven perc során a játékvezető nyolcszor mutatta fel a sárga lapot, négyszer a pirosat, továbbá három büntetőt is ítélt.

Nem láthatta…

– Az első kényes eset a 39. percben fordult elő – elevenítette fel a történteket Kőrösi Gábor, a nagybarcaiak edzője. – Ekkor szerintem szabályos gólt szerzett a Bükkábrány: Kerényi lövésénél olyan szögben álltam, hogy jól láthattam azt, amikor a labda a hálótartó vasról pattant ki. Ekkor 0-0 volt az állás és a 0-1 helyett ennyi is maradt, ugyanis a dirigens nem adta meg. Mentségére szólva: olyan szögben állt, hogy nem észlelhette a történteket, balszerencséjére ugyanez vonatkozik az asszisztensére is. Úgy gondolom, hogy Haraszin Szabolcs később rájött arra, hogy hibát követett el, ezért próbált kompenzálni. Többek között azzal, hogy a javunkra egy, a vendégekére pedig két büntetőt ítélt. Szerintem egyik sem volt az, de ezen ne vitatkozzunk, ugyanis a 11-esek megadása gyakran nézőpont kérdése, a színes lapözönt pedig nem kívánom kommentálni.

A találkozót Haraszin Szabolcs vezette. A sípos Pecze István megyei jb-elnök engedélyével ezt nyilatkozta:

– A vitatott szituációt úgy ítéltük meg, hogy nem volt gól. A négy kiállításról azt mondhatom, hogy két esetben szövegelésért küldtem le a játékosokat, kétszer pedig a második sárga vonta magával a pirosat.

Az összecsapáson nem volt ellenőr, ezért Pecze Istvánt mint a bírói hármas bizottsági főnökét kértük vélemény-nyilvánításra:

– Utólag már nagyon nehéz rekonstruálni az esetet. Természetesen beszéltem Haraszin Szabolccsal, de másokkal is. Hozzám olyan információk jutottak el, hogy a lövést követően a labda az alapvonallal párhuzamosan haladt, ebben az esetben pedig nem jöhetett ki a hálótartó vasról. A perdöntő a videofelvétel lenne…


Az Eleven Televízió felvétele a meg nem adott gólról:

nagybarca_bukkabrany_gol


Felvétel pedig van, ezt Vukovich Ákos, az Eleven Televízió főszerkesztője küldte el. A pergő kockákon jól látszik, hogy a labda a hálótartó vasról pattan ki, majd következnek a reklamálások és a kiállítások. Utóbbiakkal kapcsolatban megkerestük Kovács Ádámot, a Bükkábrányi SC játékos-edzőjét (aki a 39. percben a kispadon kapott piros lapot), de nem kívánt nyilatkozni, mint mondta: a meccs után már véleményt formált az Észak-Magyarország számára (lásd keretes írásunkban a jegyzőkönyvet), a történteken pedig nem tud változtatni.

– Kolodzey Tamás –

Jegyzőkönyv

Nagybarca – Bükkábrány 3-3 (0-1)

Nagybarca, 50 néző. V.: Haraszin.

Nagybarca: Mag – Dudás (Szabó), Harnócz, Kovács, Balogh, Juhász (Bartók), Smida, Mátyás J. (Páró), Nadanicsek, Poszuk G., Poszuk P. Edző: Kőrösi Gábor.

Bükkábrány: Bollók – Kerényi, Demeter, Somogyi (Tóth B.), Mészáros, Kecskés, Fazekas, Kascsák, Tóth P., Borbély (Szajkó), Tóth K. Játékos-edző: Kovács Ádám.

G.: Poszuk P., Smida, Kovács, ill. Tóth K., Kerényi, Szajkó.

Kiállítva: Kovács Á. (39., kispadról), Kecskés (40.), Tóth K. (75.), Fazekas (88.).

Jók: Harnócz, Smida, Kovács, Mátyás J., ill. az egész csapat.

Ifi: 0-0.


Kőrösi Gábor: – Ez a mai meccs nem a futballról szólt. Sárdagasztásról és arról, hogy a játékvezető nem győzte kompenzálni a hibáit, ezért a mérkőzésre a legjobb szó: káosz. Amiről a két csapat tehetett a legkevésbé.

Kovács Ádám: – Eddigi pályafutásom során egy-két meccset láttam már, de ilyet még nem! Ez a mérkőzés nem a két csapatról szólt, hanem a magukat „játékvezetőnek” tartó három személyről. Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, azt gondolom, tisztelem is őket, de emellett nem lehet szó nélkül elmenni. Négy kiállítás durva szabálytalanság nélkül, plusz egy meg nem adott szabályos gól. Minket már megbüntettek azzal, hogy elvesztettünk két pontot és négy játékosunk nem játszhat a jövő héten. De kérdem én, azt a három embert ki fogja megbüntetni? Jövő héten ismét elrontanak egy mérkőzést?