Nagyaranyak az edelényi borversenyen

Edelény – Jól sikerült borversenyt tartott az Edelény Hegyközség és a Miklós Gyula Kertbarát Kör. A könyvtárban 18. alkalommal rendezett eseményt a névadó születésének 180. évfordulója alkalmából tartották.

Virág Tamás, a hegyközség elnöke elmondta, hogy a gazdákat Molnár Oszkár polgármester köszöntötte, a kultúrműsort az Izsó Miklós Gimnázium tanulói és Edelényi Férfikórus adta.

Rekordnevezés

A gazdák százharminchét bort neveztek és ez edelényi rekord. Sajószentpéterről, Alacskáról és Miskolcról is érkeztek termelők. A zsűri elnökének tisztét Farkas Attilakertészmérnök-borász töltötte be. A borok jól szerepeltek, kiváló évjárat volt a 2006-os és ez tükröződik az eredményekben is. Hat termelő – Virág Tamás, Kiss Pál, Kocsis József, Kiss János, Barhta István, Barna Miklós – nyolc bora kapott nagyaranyat. Aranyérmet huszonhét, ezüstöt ötvenegy, bronzot negyvennyolc gazda kapott és három oklevelet is kiosztottak. A legjobb fehér bornak Kocsis József chardonnay-je bizonyult, míg a legjobb vörös bort Virág Tamás blauburgerje érdemelte ki.