Nagy-védés a végén – fontos győzelem

Egy szálfa termetű úriember alaposan kitolt Szalafaival, no meg a komplett győri legénységgel. Nagy Levente huszonnégy másodperccel a befejezés előtt kitornázta a kisalföldi kézilabdázó büntetőből eleresztett löketét. A férfi kézilabda NB I legeredményesebb játékosai. [.pdf – 31KB]

Létfonotosságú győzelemhez segítve ezzel a Nyíregyházi KSE élvonalbeli csapatát. Szó se róla, nagy védés volt. A maximális izgalom árán kiharcolt minimális különbségű sikerrel (26–25) tovább él a remény, hogy a nyírségi egylet befészkeli magát a táblázaton a legjobb nyolc közé: ez pedig pályaelőnyt garantálna a perdöntő jelentőségű rájátszásban.
– Az járt az eszemben, hogy mindenképpen meg kell fogni a hétméterest: azt vártam, hogy Szalafai tutira megy és az alsó sarokra, vagy közvetlenül láb mellé céloz, így történt – ecsetelte az eseményeket Nagy Levente, az NYKSEkapusa. – Nagyjából ismerem őt, a lényeg, hogy bejött a megérzésem és hozzá tudtam járulni a két pont megszerzéséhez.

Természetesen mindannyian örültünk, csak az tudja, mekkora értéke van ennek a győzelemnek, aki ismeri a körülményeket. A nézőknek biztos jó, hogy már nem előszőr az utolsó pillanatokban dőlnek el a hazaimeccsek, mi persze, szeretnénk több góllal nyerni, de amíg nekünk jön ki jobban a lépés a hajrában, addig nincs baj.

A következő Komló elleni hazai mérkőzés talán nem lesz ennyire kiélezett, ugyanakkor nem könnyű úgy készülni, hogy fejekben nincs rend…

– Koncz Tibor –