Nagy változások a DVTK-védelmében

Elek Norbert
Elek Norbert
Dlusztus Imre, a DVTK labdarúgócsapatát működtető cég ügyvezető igazgatója már hétfőn tárgyalóasztalhoz ült a keret tagjaival, s ezen találkozók után sok mindenre fény derült.

Nézzük posztonként: a „kapussorból” Dénes távozik, Kövesfalvi marad, míg Köteles-ügyét (sikerül-e eladni?) a felkészülés kezdetéig, június 24-ig szeretné rendezni a klub. Lapunkhoz eljutott olyan információ, mely szerint Verpecz visszatérhet Debrecenből, de Dlusztus Imre cáfolta ezt a hírt.

Többen szabadlistán

A védelemben van a legnagyobb mozgás, ami a kapott gólok számát tekintve érthető. Marad Sebők Vilmos, Vida Gergely, Kerényi Gábor, Kállai Norbert, és Dane Trbovics; már írtuk, hogy érkezik Kreizler Károly, a szerb Boris Milicic (29), ezen kívül a togói Nomo Teh Marcóval megállapodtak a piros-fehérek, s már csak a papírmunkák vannak hátra. A kameruni Bessong Libiih Leo Steve sorsa viszont még nem dőlt el. Eldőlt viszont Elek Norbertté, illetve Hegedűs Gyuláé, akikkel nem hosszabbít szerződést a Diósgyőr, és szabadlistára került az ugyancsak ezen a poszton hadra fogható Mogyorósi József.

Sipekivel kapcsolatban nincs új fejlemény

Ami a középpályát illeti: a togói Guyazou napokkal ezelőtt búcsút intett Miskolcnak, Vitelki visszavonult az aktív játéktól, Virág Aladárt valamint Nagy Tamást pedig szabadlistára tette a DVTK. Az új szezont is az Andrássy úton kezdi Szélpál Tamás, Lipusz Norbert, Djordje Kamber, Pintér Zoltán, Florin Pelecaci, és Lakatos Béla, új szerzemény a szerb Srdjan Stanic (25), Búrány Zoltán, továbbá a szintén szegedi 20 éves magyar állampolgár Gahwabi Nebil, akit Dlusztus Imre így jellemzett: „Gyors baloldali játékos.” Sipeki Istvánnal kapcsolatban nem történt új fejlemény, folytatják a tárgyalást.

Jön Vranesevic

Egy sorral előrébb bizonyos a paraguayi Gonzalo Cardozo, továbbá a japán Homma Kazuo maradása, ehhez jön még a fiatal Kleiber Dávid, és a 28 éves szerb csatár, Duska Vranesevic (bosnyák elsőosztály). Az meg már hetek óta köztudott, hogy Simon Attila  Újpesten folytatja pályafutását. Eddig a névsor, míg azon értesülésünket, hogy a Diósgyőr kapcsolatban áll a Miskolcon már megfordult Horváth Ferenccel, a kaposvári Oláh Lóránttal, illetve a Pápán szereplő Euloge Ahodikpe-vel, Dlusztus Imre nem kívánta kommentálni.

Szerdán nevezés
Dlusztus Imre a játékosmozgás mellett elmondta azt is, hogy a DVTK a 2008/2009-es bajnokságra szerdán adja le a nevezését a szövetségben: ,,Már kész van a dokumentáció – jelentette ki a klubvezető. – Szeretném azt is elmondani, hogy a játékosok közül senkinek sem tartozunk, mindenki megkapta a neki járó pénzt.”

Címkék: ,