Buli van!

2019.06.27. 19:00

Érdemes rápörögni június utolsó hétvégéjének a bulijaira

Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban megyénkben? Íme néhány remek program a következő hetekre, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki...

Lord of the Dance

Forrás: ÉM

Június 28., péntek

19.00 Message to Hendrix & Tátrai Tibor a miskolci Gárdonyi Parkban

18.30 kapunyitás 19.00 előzenekar a miskolci Blues 3 (B3) projekt

Hosszú évek után újra Miskolcon a Message to Hendrix Tátrai Tibivel. Egy varázslatos környezetben, a Gárdonyi Parkban lehet most élvezni a gitár forradalmárjának, Hendrixnek a muzsikáját a legkiválóbb interpretálásban. A 2008-ban alakult Message to Hendrix névre hallgató power trio Jimi Hendrix korszakalkotó munkásságát varázsolja a szemünk elé. Az autentikus élmény mellett a srácok egyéniségüket is megcsillantva hozzák létre az improvizációkkal tarkított ütős produkciót. A trió hangzásvilága az első közösen zenélt percekben kialakult már: feszes tempók, harapós gitárriffek és magas fokon izzó energia az első daltól az utolsóig, mindez átitatva Jimi Hendrix szellemével.

22.00 Classic Party a miskolci Rockwell Klubban

A rezidens: MártonBoy

Sztárvendég: G.w.M, Dj Junior

Június 29., szombat

20.30 Flatley: Lord of the Dance 2019 a Tokaji Fesztiválkatlanban

Nyáron Magyarországon is folytatódik a világ legnépszerűbb táncshow-jának, a Lord of the Dance-nek a sikersorozata.

Az ír rendező és táncművész, Michael Flatley által koreografált produkció néhány éve teljes felújításon esett át. Michael Flatley 2014-ben újra koreografálta és rendezte az eredeti produkciót, amelyet hatalmas sikerrel mutattak be a London Palladium színházban. A Dangerous Games azóta többször is körbejárta a világot, s nézők millióit kápráztatta el újra. A show valójában egy, az ír folklór alapjaira épülő történet, a jó és a gonosz klasszikus meséje. Az események kibontakozása során a Kis Lélek segít a Lordnak, a Tánc Urának megvédeni a jó embereket Don Dorcha, a Sötét Nagyúr és serege ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a kelta tánc mágiájából. A lélegzetelállító, új táncokat korszerű vizuális-, 3D- és fénytechnikával ötvözik, az új hangzásnak és a látványos kosztümöknek köszönhetően pedig egy igazán látványos és sodró lendületű előadás jött létre. A színpadtól visszavonult Michael Flatley maga már nem szerepel a produkcióban, ám a nyitójelenetben Flatley a kivetítőn egy utazásra hívja a nézőket, melyben bemutatja, hogy honnan is indult ő valaha, és hogyan lett belőle a világ egyik legnagyobb táncosa.

Július 5., péntek

21.00 Majka koncertje a diósgyőri Lovagi Tornák Terén

A képernyőn 15 éve megismert Majka mára a magyar televíziózás egyik legnépszerűbb figurája.

Majka Curtisszel készített nagy sikerű, Fonogram-díjas „Belehalok” című dala évek óta a rádiók kedvence, a YouTube-on is közel 50 milliós nézettséggel büszkélkedhet. Majoros Péter az RTL Klub Való Világ című valóságshow-ban tűnt fel, majd műsorvezetőként, színészként és Dopeman segítségével rapperként folytatta pályafutását. A valóságshow-ban találkozott először Dopemannel, és a show után közös lemezt készítettek. Így Majka 2003-ban tagja lett Dopeman bandájának, a La Mafia Familának, és Dopeman irányításával Londonban rögzítette bemutatkozó lemezét, ami 2003-ban Az ózdi hős címmel jelent meg Magyarországon. A CD fél éven belül aranylemez lett, és Majka a Bravo Otto-díjátadó gáláról a legjobb hazai rapper díjával térhetett haza. Az albumról két kislemez jelent meg: a Kiszavazó show és a Dopemannel készült Dolgok című dalokból. 2004-ben jelent meg Majka (már Dopeman nélkül) második albuma Történt, ami történt címmel.

21.00 Harmadik állomás a Mályi Beachen

A rezidens: MártonBoy

Sztárvendég: Mr. Missh

Demeter Mihály a Miszterek formációval kezdte pályáját 2010-ben. Azóta karrierje egyre inkább felfelé ível, olyan neves producerekkel és előadókkal dolgozott együtt, mint például Burai Krisztián és G.w.M. Legutóbbi albuma a Merci.

Július 8., hétfő

21.00 Ricse, Ricse, Beatrice (rockmusical) a diósgyőri Lovagi Tornák Terén

Rock hórukk két felvonásban, az Újszínház előadásában. A darabban személyesen közreműködik Nagy Feró és a Beatrice zenekar.

Nagy Feró és a Beatrice zenekar története áll a rockmusical középpontjában, mely mostanra már rocktörténeti csemege. Nagy Feró évtizedeken keresztül folyamatosan meg tudott újulni, magas művészi színvonalon valósította meg zenei elképzeléseit. Személyisége alkalmas arra, hogy a magyar hőst, az egyszerű „nép fiát” tárja a nézők elé, aki öntudatosságával, hitével, tehetségével és született színészi képességeivel mindig átlépett az elé gördített akadályokon. A múlt rendszerben a Beatrice a titkosszolgálat által megfigyelt együttes volt, a Történeti Hivatal dokumentumainak tanúsága szerint folyamatosan jelentettek koncertjeikről, és figyelemmel kísérték a zenekar tagjainak életét. A műben elhangzanak a Beatrice emblematikus dalai, mint a Jerikó, Angyalföld, Nagyvárosi farkas, Motorizált nemzedék, Térden állva, Késő már és természetesen a későbbi slágerek, mint az Azok a boldog szép napok is.

Július 12., péntek

19.00 Rudán Joe Akusztik Miskolcon a Gárdonyi parkban

Vendég 19.00-tól az Ildi Rider Akusztik

Joe 1963. június 5-én született Pécsett. Már középiskolás korában basszusgitározott, illetve énekelt amatőr zenekarokban (Ewerrest, HGM, Morris, Singnál, Spirál, Jet, Candy, Alfa, Griff). 1988-ban alakult Coda nevű zenekara, mely elsősorban régi feldolgozásokat játszott (Led Zeppelin, Deep Purple), de saját számokkal is rendelkezik, ez a zenekar azóta működik. 1990-ben, amikor a Pokolgép együttes énekest keresett, akkor ajánlották őt Kukovecz Gábornak és Pazdera Györgynek, a Pokolgép akkori tagjainak, akik lejöttek Pécsre egy Coda-koncertre, ahogy meghallották a hangját rögtön elhívták a zenekarba zenélni. Ő ment is, azzal a feltétellel, hogy a Coda zenekart semmiképpen nem akarja feladni, hiszen ez az ő hobbija. Ebben az időben hívták énekesnek a Moby Dick együttesbe is, de azt nem vállalta. 2010 januárjában megalapította a „Rudán Joe Akusztik” zenekarát.

Július 12., péntek

21.00 „Több mint klezmer” Sabbathsong Klezmer Band koncertje a Tokaji Fesztiválkatlanban

Vendég Beke Farkas Nándor és Lisztes Jenő

Ezen az estén a jól ismert héber dalok magyar nyelvű klezmer változata mellett, új héber és jiddis nyelvű dallamok is felcsendülnek. Masa Tamás és zenekarához két nagyszerű muzsikus is csatlakozik: Beke Farkas Nándor a 100 Tagú Cigányzenekarból és a virtuóz cimbalomművész, Lisztes Jenő, aki tehetségével meghódította a világ legrangosabb koncerttermeit is. Műsorukban a zsidó és roma zenét ötvözik, melyek között olyan slágerek is felcsendülnek majd, mint a Monti csárdás, az Ocsi csornüje, a Dva gitara, a Bai mir bistu sejn, és részletek a Hegedűs a háztetőnből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában