Nagy terem vagy kis terem?

A Zenepalota
A Zenepalota
Miskolc – Nem tartja biztosítottnak a további színvonalas oktatómunkát az Egressy Béni Zeneiskolában Bócz Sándor igazgató. A közoktatási osztály vezetője szerint, nem kell aggódnia.

Mint azt korábban megírtuk, áprilisban tárgyalja a közgyűlés Miskolc oktatási rendszerének átszervezését, melynek része a város zeneiskoláinak integrálása is. Ráadásul a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolának ki kell költöznie a Zenepalota épületéből a délelőtti órákra. Ezt a Miskolci Egyetem kérte az önkormányzattól (az ő kezelésükben van az épület), mert a tervek szerint hamarosan felújítási munkálatok kezdődnek a Zenepalota belsejében. A szakközépiskola az Egressy Béni Zeneiskola épületében tartaná meg a közismereti órákat.

Nem lesz elég

Bócz Sándor abban látja a problémát, hogy a szakközépiskolának 4 osztályteremre van szüksége, az Egressy Béni Zeneiskolában azonban kis zenetermek találhatók. Az önkormányzat azt kéri, hogy 10 kis teremből alakítsanak ki 4 nagyot. Azonban ha ez megvalósul, a délutáni hangszeres órák kerülnek veszélybe, mivel ezek magtartásához nem lesz elég helyiség.
Dr. Kormos Vilmos, a miskolci önkormányzat közoktatási osztályának vezetője szerint nincs aggódnivalója Bócz Sándor igazgatónak. Mint fogalmazott, fejlesztésről és nem leépítésről van szó. Az integrálással a zenei utánpótlás leghatékonyabb formája jön létre, mely meghatározó szerepet tölt majd be a régióban. A zenetermek kérdése pedig leválasztással megoldható, csak egy kis jóindulat kellene a zeneiskola igazgatója részéről – tette hozzá a főosztályvezető.