Nagy téli karrierhoroszkóp – 2010

Nagy téli karrierhoroszkóp – 2010
Új állásra vágysz, vagy a régi posztodat szeretnéd megerősíteni? Esetleg a főnököd packázásait szeretnéd kivédeni? Most megtudhatod, várható-e változás, és mikor, miben segítenek a bolygók ezen a télen.

KOS (március 21-április 20.)

Decemberben annyi mindent elvállalsz, hogy nem győzöd majd szusszal. Megfeledkezel arról is, hogy ilyenkor már az üzleti partnereid vagy a kollégáid csak félgőzzel dolgoznak, és december második felében, alig tudsz érdemi ügyeket intézni. Sőt, még január első két hetében is csak lassan pörögnek fel az események. Adósaid se nagyon törik magukat, hogy tartozásukat kiegyenlítsék, pedig arra számítottál, hogy majd ebből a pénzből veszed meg a karácsonyi ajándékokat. A Jupiter januárban már a Kos jegybe érkezik, így kicsit több szerencsével számolhatsz.

Ha nem is hull öledbe sok milliós nyeremény, többnyire mindig épp jókor vagy jó helyen, így elő tudod teremteni a szükséges anyagi fedezetet a nagyobb beruházási terveidhez, és végre előszedheted a régi ötleteidet is a fiók mélyéről, mert van rá esély, hogy találsz szponzort és erkölcsi támogatókat. Februárban a reklám- és marketing ötleteid olyan sikert hoznak, hogy még te is meglepődsz. Február közepén ennek ellenére érdemes volna néhány napra elvonulnod pihenni.

BIKA (április 21-május 20.)

A Szaturnusz nehézkessé teszi az ügyintézést, és egy sor kicsi, de kellemetlen hibába ütközöl az év utolsó heteiben. A lehető legjobb szándék ellenére is szembekerülhetsz egyik kollégáddal, esetleg valamelyik kisebb főnököddel. Vagy, ha vállalkozó vagy, akkor a megbízóiddal, üzletfeleiddel. Érdemes volna minden függőben lévő ügyet, rendezetlen számlát, félbemaradt terv-egyeztetést, elszámolást december 20-áig lezárni, mert a 21-i holdfogyatkozásos telihold rengeteg kínos pillanatot tartogat, és még a karácsonyi hangulatodat is tönkre teheti. Ráadásul hiába fogadod meg, hogy az új évben új alapokra helyezed a kollégákhoz, főnökökhöz fűződő viszonyodat, a viták és félreértések még február elejéig újra és újra fellángolnak.

Csak a február második fele lesz alkalmas arra, hogy rendezd a nézeteltéréseket, és elsimuljanak az – egyébként főleg a hiúság- és féltékenység-szülte – ellentétek. Magabiztosságod, optimizmusod megerősödhet februárban, és talán már olyasmit is ki mersz mondani, amit korábban harapófogóval sem lehetett volna kihúzni belőled. Tapasztalni fogod, hogy ha megfogalmazod az elvárásaidat, ha határozottan a sarkadra állsz, még a keménynek hitt „ellenfelek” is megjuhászodnak, és az sem kizárt, hogy együttműködési szándékkal közelednek.

IKREK (május 21-június 21.)

Ötleteid ragyogóak, de csak ötletelni nem elég, a megvalósítás pedig elég fárasztó. Különösen decemberben, amikor már az év végi ünnepek, a szórakozás, a baráti összejövetelek, évbúcsúztatók sokkal inkább vonzanak, mint a munka. Keményen meg kell fognod a munka nehezebbik végét, ha boldogulni akarsz. Most több forrásból tudod csak előteremteni azt a pénzt, amit eddig a főállásodban sikerült megkeresned. Január végére javul a helyzet. A telihold után már nemcsak anyagiakban, hanem befolyásos pártfogóid számának növekedésében is lemérheted az elért sikert.

Szükséged is lesz a magas rangú barátok segítségére, mert a jelek szerint épp akkor nem leszel jó formában, amikor pedig egy sor kedvező lehetőség kínálkozik. Lehet, hogy még egy pályázatot is más ad be helyetted, de amikor már sikerült megnyerni, a siker és a kínálkozó lehetőség olyan lendületet ad, hogy le tudod győzni szétszórtságodat. Ám sem a munka, sem a szoros határidők nem teszik indokolttá, hogy ha ledönt a lábadról egy betegség, akkor ne maradj otthon, ne az egészséged helyreállítása kerüljön az első helyre. Ha elblicceled a kezelést, abból nagyon nagy baj lehet.

RÁK (június 22-július 22.)

Legszívesebben az egész decemberre szabadságolnád magad. Az év végi hajrá mindig kiborít, és dühös vagy a világra azért is, mert ilyenkor mindenki rohan, kapkod, mindenki sürget, ilyen légkörben aztán biztos, hogy vétesz néhány hibát. A barátaid január elején egy nagyon jól fizető különmunkára vagy egy új álláslehetőségre hívják fel a figyelmedet. De nem nagyon van kedved a változtatáshoz.

(Ha munkanélküli vagy éppen, akkor azért félsz az ajánlatot elfogadni, mert bizonytalan vagy önmagadban, félsz a kihívásoktól. Februárban a véletlen hoz össze a volt főnököddel,vagy kollégáddal, és az ő ötlete, ajánlata annyira megtetszik, hogy rábólintasz és képes vagy váltani.

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23.)

Uralod a környezeted, mindenki hallgat a véleményedre, követi a tanácsaidat, és szívesen dolgozik a kezed alá, akkor is, ha éppenséggel nem a beosztottad. Ügyesen úgy szervezed a munkát, hogy a következő időszakban szinte semmibe ne kelljen közvetlenül belefolynod, mindent előkészítenek, illetve megoldanak a többiek. Bár nem teríted ki a lapjaidat, azért a fair play szabályai szerint játszol, és néha azért lépsz hátra, hogy más jusson előnyhöz. De teszed ezt úgy, hogy az a másik tudja: hálával tartozik neked, az Oroszlánnak, hiszen a karrierjét egyengetted.

És ezt a háláját majd egyszer, egy adott pillanatban le is róhatja. December közepén még az ellen-oldalon lévőket is képes vagy meggyőzni az igazadról, és csatasorba állítod őket, hogy a saját elképzeléseiket feladva a te terveidet tá­mogassák. Február közepén viszont nehezen tudsz alkalmazkodni a változó körülményekhez. Az ellenfeleid azon mesterkednek, hogy besározzanak, és beülhessenek a helyedre. Legyen türelmed kivárni, amíg elülnek a hatalmi harcok.

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23.)

A Jupiter arra serkent, hogy kiterjeszd a hatáskörét. Ha hosszabb-rövidebb üzleti útra mégy, legjobb, ha nem személyautóval vágsz neki a decemberi utaknak, hanem vonattal vagy repülővel, mert akkor nemcsak egy kellemetlen balesetet sikerül megúsznod, de érdekes emberekkel is találkozhatsz, és útközben pihenhetsz is, vagy készülhetsz a tárgyalásra. Szerencsésnek mondhatod magad, mert még a vesztésre álló tárgyalásokat is a saját javadra tudod fordítani. Persze ehhez az is szükséges, hogy lakatot tegyél a nyelvedre, és senkit ne kritizálj, aki az asztal körül ül. Még jó szándékkal se tegyél megjegyzést a munkájukra, a tárgyalási stílusukra vagy az általuk előkészített anyagra, prezentációra.

A véleményed tartsd meg magadnak, és hallgatásod jutalma egy jól fizető megállapodás, esetleg egy magasabb beosztás lesz. Sok jó információhoz juthatsz január végéig. Ezeket a céged érdekében fel is tudod használni, és a főnökeid szemében végleg nélkülözhetetlenné válsz. A Jupiter vezeti a tollad, valahányszor döntést hozol, vagy ha munkaszerződést írsz alá. Mivel szívesen segítesz másokon, ennek hamar híre megy, és sokan keresnek ügyes-bajos dolgaikkal. Vigyázz, ne oldd meg mások helyett a feladatokat, mert az emberek hajlamosak rá, hogy a végén rád testálják a saját munkájukat is.

MÉRLEG (szeptember 24-október 22.)

A kapcsolatteremtés és a fejlődés időszaka ez. Sok emberrel találkozol, és ismeretségi körödnek bővülésével szélesedik az érdeklődési köröd is. Újdonsült barátaid, üzleti partnereid révén átalakulhat a világról alkotott véleményed. Menekülsz az eddig megszokott, már-már egyhangú hétköznapoktól.
A Mars új lendületet ad vállalkozó kedvednek, csak az a baj, hogy miközben úgy érzed: most kellene megváltanod a világot, a világ már az év végi lazításra készül, vagy a már folyamatban lévő ügyek mielőbbi lezárásán fáradozik, és oda se figyelnek nagyszerű ötleteidre.

Ha nem akarod fölöslegesen bosszantani magát (meg a főnökeit), akkor január 3-a utánig altatja a terveit. Akkor is jók még a bolygóállások ahhoz, hogy változtasson. Sőt, akár önálló vállalkozásba is belekezdhet, ha kellő anyagi háttérrel, vagy tőkeerős társakkal rendelkezik.

SKORPIÓ (október 23-november 22.)

Pénzügyeid nem igazán a kedved szerint alakulnak. A munkahelyi átszervezés miatt ugyan nem kell izgulnod, mert a főnökeid a kemény kritikádat is eltűrik a megbízható munkád miatt. Tudják, hogy te vagy az, aki a legnehezebb feladatokat gyűjti be magának, aki akkor lép a porondra, amikor onnan mindenki menekül, mert olyan nehéz, „megoldhatatlan” ügy kerül terítékre. A Vénusz és a Mars közötti kedvező kapcsolat megvéd minden bajtól. Uralkodó bolygód, a Plútó január első napjaiban olyan „omlásokat” okoz, amelyek a vetélytársaidat borítják be, így szinte piros szőnyegen vonulhatsz a céljaid felé.

Január derekán egy kínálkozó lehetőség nagyon felcsigázza az érdeklődésedet. Nem annyira a magasabb jövedelem teszi vonzóvá az ajánlatot, inkább az, hogy elégtételt vehess valakin. Hogy megmutathasd: sokkal magasabb pozícióba kerülsz, mint ő. Esetleg a főnöke leszel. Azért ne hamarkodd el a döntést, mert Fortuna február végétől nem fog kényeztetni, és a mostani – nem túl magas, de biztos – anyagi feltételeket kár volna elherdálni csupán “bosszúból”.

NYILAS (november 23-december 21.)

A gondosan kidolgozott terveidet egyetlen tollvonással áthúzhatják a gazdasági vezetők. Ha nem is kerülsz utcára a kemény döntéseik nyomán, a fizetésed jelentősen megcsappanhat, vagy kétszer annyi feladatot kapsz a régi bér mellett. A Plútó és a Mars ráadásul váratlan kiadásokat jelez, amiket pedig csak úgy tudsz megoldani, ha kölcsönt veszel fel. Legyél óvatos, és csak annyit – és főleg olyan feltételekkel – kérj, amit a legnehezebb helyzetben is törleszteni tudsz, különben a kölcsönt is kölcsönből kell majd törleszteni, és az adósságspirálból képtelen leszel kilábalni.

A válladra nehezedő gondok miatt nem tudsz úgy koncentrálni, ahogy kellene, és az év végi hajrában becsúszhat egy kínos hiba, ami a szakmai hiteledet tépázza meg. Február 3-a után kezdesz majd végre kilábalni ebből a gödörből.

BAK (december 22-január 19.)

Sziporkázó ötleteiddel kitűnhetsz a munkahelyeden, de azonnal depresszióba esel, ha valaki ellentmond vagy kritizálja elképzelésedet. És bizony már a legkisebb stressz is fékezheti koncentráló képességedet. Ebben az esetben nyomasztó tehernek érezheted a munkádat, s minden kötelezettségedet. December 15-e után számíts rá, hogy ügyeid zsákutcába futnak. Ne engedj borongós hangulatodnak, mert éppen gondjaid adják a kezedbe a megoldás kulcsát. Egy kis aktív magány felfrissíthet, és lelkileg is helyrebillent.

Februárban már kézzel fogható eredményei lesznek korábbi szorgos munkádnak, s ennek megfelelően az anyagi lehetőségek határozzák meg az első negyedév eseményeit. Sok jó hírt kapsz, amelyek elaltatják híres elővigyázatosságodat. pedig februárban még a közeli ismerőseiddel sem szabad meggondolatlanul társulni, mert hiszékenységeddel visszaélve ők fölözhetik le fáradozásod gyümölcsét.

VÍZÖNTŐ (január 20.-február 20.)

Hatalmába kerít a vágy, hogy megmérettesd magad. Tudod, hogy sokkal többre vagy képes, mint amennyit eddig a tehetségedből látott a világ, és azt is tudod, hogy ez a “mellőzöttség” nagyrészt abból fakadt, hogy egyszerre túl sok minden érdekelt. Pontosabban mindenbe belekóstoltál, de amint feltűnt valami új, izgalmas feladat vagy tanulási lehetőség, akkor annak is nekiláttál, és végül olyan sok vasat tartottál a tűzben, hogy nem győzted idővel, erővel. Decemberben nem érdemes nagy dolgokba kezdened, viszont január elején, már rögtön az első munkanapokon szervezd át a napirendedet, állíts fontossági sorrendet és programozd úgy az életed, hogy a legfontosabb témára jusson a legtöbb időd.

Mivel a februári újhold a Vízöntő jegyében kel fel, akkor kellene előrukkolnod azokkal az új elképzeléseiddel, amelyek gyökeres változást hozhatnak mind a saját életedben, mind a munkaadód távlati célkitűzéseiben. Ha ezt elszalasztod, újra 12 hónapot várhatsz, mire ilyen helyzetbe kerülsz.

HALAK (február 21-március 20.)

Decemberben akár egész hónapban szabadságra mehetnél, mert alig történik valami említésre méltó a munkahelyeden. Az új esztendő viszont sok feszültséggel indul. Január 20-áig az irigyeid uralják a terepet, ne hadakozz velük, mert kevés esélyed van arra, hogy legyőzd őket. Inkább koncentrálj az anyagiakra. Ne legyél türelmetlen, ha a terveid január végén elakadnak. Legalább lesz időd újra gondolni a részleteket. A februári újhold kellemes fordulatot hoz majd az életedbe, fokozatosan feltölti az elmúlt hónapokban megcsappant energiakészletedet és megajándékoz a siker eléréséhez szükséges önbizalommal is.

A kínálkozó új lehetőségek az eredeti elképzelésednél kedvezőbb megoldást kínálnak. A Jupiter anyagi helyzetedben hoz pozitív változást. A Vénusz is támogatja terveid megvalósulását. Olyan befolyásos emberekkel ismerkedhetsz meg, akik megnyithatják a karriered előtt azt a bizonyos kiskaput, és már csak az önbizalmadon múlik, hogy mersz-e az eddigi foglalkozásodtól jelentősen eltérő munkaajánlatot elfogadni. A Halak szülött általában nem nagyon tud a pénzzel bánni, de az elkövetkező hetekben még önmagad sem ismersz majd magadra, annyira megfontolt, előrelátó leszel. A szépen csengő szavaknak sem dőlsz be, és néhány hét múlva már a magad uraként végezheted a munkát, nem leszel kitéve mások kényének-kedvének.
Forrás: www.astronet.hu