Nagy sikere volt az ide szüreti felvonulásnak Bojton

A vidám menetben négy lovasszekér vett rész, s a különböző megállóhelyeken az ártándi Tamota Néptáncegyüttes és a Gárdonyi Zoltán Református Zene és Művészeti Iskola bojti kihelyezett tagozatának műsorát élvezhette a nagyérdemű.

A nap reggelig tartó bállal zárult. Nagyszabású rendezvénnyel ünneplik a településen 35 éve lévő idősellátást kedden délután a helyi művelődési házban Zsákán. A rendezvény során többek között fellépnek a Darázsfészek Nyugdíjas Klub tagjai, óvodások köszöntik az időseket és a nagymamák is bemutathatják legfinomabb sütijeiket.

Száz esztendős idén a berettyóújfalui katolikus templom. A Sztarill Ferenc építész tervezte templom jeles évfordulója kapcsán kiállítást nyílik hétfőn délután a Bihari Múzeumban. A kiállítás december 3–ig tekinthető meg, keddtől szombatig 10 és 16 óra között.

Diákokat és felnőtteket egyaránt elvarázsolt előadásmódjával és hangjával Hobo, azaz Földesi László. Az énekes Hetedik te magad légy című József Attila estjén zsúfolásig megtelt a püspökladányi művészeti iskola terme, s mindenkit magával ragadtak az örök érvényű mondanivalóval rendelkező versek.

Só.A.