Nagy örömet szereztek a kárpátaljai gyermekeknek Mezőkeresztesen

Mezőkeresztes, Visk – 13 kárpátaljai magyar gyermek, három kísérővel táborozott egy hétig Mezőkeresztesen július utolsó és augusztus első napjaiban. A mezőkeresztesi Karitasz vezetőjének, Vargáné Tóth Erikának ötlete alapján, néhány hetes intenzív szervezés után érkeztek meg a gyerekek.

Vitéz Bacsi József segítségével vették fel a kapcsolatot a kárpátaljai Visk városában működő karitasszal, akik örömmel vették a megkeresést, hiszen az ide érkező gyermekek számára nagy örömet szereztek a szervezők. Egy hétig számos érdekes programon vehettek részt Mezőkeresztesen és környékén: megismerhették a város nevezetességeit, ellátogattak Gelejre és Mezőnagymihályra, előbbi településen megnézték például a sajtüzemet is. Strandolhattak Bogácson, lovagolhattak, illetve közös programot is szerveztek nekik a mezőkeresztesi gyermekekkel.

A táboroztatás szervezésében és finanszírozásában a Karitasz mellett szerepet vállalt a város önkormányzata, továbbá ők segítettek a gyerekek és a kísérők szállításában is. A szállást a Szervita Nővérek Gyermekotthona segítségével oldották meg, az étkeztetésben pedig a Karitasz tagjai és a város önkormányzata is sokat segített.

A szervezők és a vendégül látott gyerekek és kísérőik is nagyon jól érezték magukat, a történetnek tehát szinte biztosan lesz folytatása.

ÉM
hirdetés


hirdet�s