Nagy motiváció a szurkolótábor

Nagy motiváció a szurkolótábor
Egy órán keresztül válaszolt a látogatóink kérdéseire Horváth Ferenc, a DVTK játékosa.  VIP Chat Horváth Ferenccel 2005.10.28. I.

Horváth Ferenc: Sok szeretettel üdvözlök mindenkit, izgatottan várom a kérdéseket!

vendeg_dvtk1910: Szia Feri!Mi a véleményed a DVTK-ban játszó fiatalokról? Hisz lassan már övéké a főszerep! 2008-ban jönnek a szabályok! A rengeteg sajátnevelésű játékosok keretbe építése!!
vendeg_fernandotorres: szia Feri! Mi a véleményed a csapatban játszó fiatalokról?

Horváth Ferenc: Mindenképpen fontosnak tartom, hogy sok fiatal játsszon a csapatban, úgy gondolom, hogy a DVTK-nak van hova nyúlnia, tehetséges fiatalok vannak a keretben. Persze ez még nem jelenti azt, hogy jó futballisták válnak belőlük

aluyg74: a Fradiban mindenhonnan gólt akartál rúgni, itt mintha ezt nem éreznénk……
Ottó: Feri! Nem úgy jönnek a gólok, ahogy ígérted. Mi ennek az oka? Szakmai, vagy magántermészetű?

Horváth Ferenc: Úgy érzem, hogy a legtöbb gólt rúgtam eddig a csapatban, az én játékom függvénye a csapaténak is, sajnos a csapat sem úgy teljesít igazából, ahogy azt a szurkolók elvárják. Azt gondolom, ahogy az eredmény, az én góljaim is jönni fognak

vendeg_ZoleeDVTK: Szia Feri! Mit jelent számodra a Diósgyőr?
Horváth Ferenc: Egy klubot jelent, ahol futballozom, ahol mindent megteszek a siker érdekében, és nagyon szeretnék örömet okozni annak a sok embernek, akiknek itt a legfőbb szórakozása a labdarúgás, mivel még csak pár hónapja vagyok itt, előtte ugyan nem sokat tudtam Diósgyőrről (csak amikor ellenfélként itt játszottam), úgy érzem, hogy szép lassan ivódik be az emberbe a klub szeretete. Nagyon jól érzem itt magam, és úgy gondolom, ha a csapat jobban fog szerepelni, akkor még jobban megszépül ez az időszak

vendeg_dvtk1910: Hogy érzed magad itt Diósgyőrben?? Milyen a hangulat??
Horváth Ferenc: Annak ellenére, hogy mindenki – beleértve engem is – többet várt a csapattól, úgy érzem, hogy egy jó csapat formálódik. Jól érzem magam, és a város is tetszik. Tetszik az, hogy mindenki foglalkozik a futballal, mindenkinek van véleménye, egy kicsit mindenki szívügyének tekinti a DVTK-t és így sokkal könnyebb is dolgozni, mert az ember azért edz, játszik, hogy a szurkolókat kiszolgálja.

vendeg_veresdávid: Milyen célokkal jöttél Diósgyőrbe? Talán egy bajnoki címért?
Horváth Ferenc: Ha nem is a bajnoki címért, bár a labdarúgásban minden lehetséges, egy jó csapatban szeretnék játszani egy nagyszerű közönség előtt. Azt hiszem, futballista ennél többet nem kívánhat, remélem, hogy valóra válnak az álmaim

vendeg_PetikeDVTK: Szia Feri! Mit gondolsz a szezontól. Meg lesz a 10 gólod, amit ígértél?
vendeg_fernandotorres: lesz belőle vmi abból az ígért gólokból?
vendeg_fernandotorres: az ígért goljaid számát még mindig tartod?

Horváth Ferenc: Úgy érzem, hogy nincs olyan nagy lemaradásom (3-nál járok), a tíz meglesz

vendeg_PetikeDVTK: Szia! Hányadik helyre tennéd erőviszony tekintetében a Diósgyőrt az NB I-ben?
Horváth Ferenc: 5-10-ig, talán. Nagyon sok egyforma képességű csapat van, nagyon apró dolgok döntenek, Magyarország az egyetlen olyan hely, ahol bárki meg tud verni bárkit.

vendeg_NorbiXt: Várod-e a csapat javulást az új edző szereplésével??
aluyg74: Szerinted jót tett a csapatnak az edzőváltás?

Horváth Ferenc: Nagyon kevés időt dolgoztam Gálhidi úrral, nagyon jó edzőnek tartom, és ami fontosabb, nagyon jó embernek is. Most egy más habitusú edzőnk van, pontosabban edzőink, és az eltelt idő is egyre jobban összekovácsolja a csapatot, úgyhogy én mindenféleképpen nagy javulást várok a csapattól

vendeg_vivadvtk: Szia Feri! Az eddigi siralmas szereplésnek mi az oka véleményed szerint? Nem megfelelő a játékosok hozzáállása vagy egyszerűen csak ennyit tudunk?
Horváth Ferenc: Ha tudnám a pontos okát, akkor biztos elmondtam volna, és változtattunk is volna rajta. Nagyon sok mindent fel lehetne sorolni: rengeteg sérült van, nem tudtunk itthon játszani, de azt gondolom, teljesen felesleges erről beszélni, nagyon keményen dolgozunk, és a munka még senkit nem csapott be, úgyhogy előbb-utóbb ennek meglesz az eredménye. Mindenki akarja a sikert, én nem hiszem, hogy a hozzáállással problémák lennének

vendeg_veresdávid: A Magyar Kupában mi történt veletek?
Horváth Ferenc: Erről nem nagyon tudok mit mondani, mert nem játszottam, és a mérkőzést sem láttam, de azt hiszem, hogy ez a legfájóbb pont eddig mindenkinek

vendeg_ZoleeDVTK: Mit vársz a holnapi meccstől? Gondolom tudod, hogy milyen eredmény született tavaly. Meg lehet ezt ismételni?
Ottó: Mit vársz holnap a Honvéd ellen? Nem tűnnek rossz csapatnak…
aluyg74: remélem holnap a Kispest ellen elkapjátok a fonalat és jó játékkal simán verjük a kispestet!!!!!!!

Horváth Ferenc: Nagyon remélem én is, nagyon készülünk a mérkőzésre tudjuk, hogy adósak vagyunk, remélem holnap fizetünk.

vendeg_PetikeDVTK: Megígéred, hogy rúgsz egy mesterhármast a Kispest ellen? 🙂
Horváth Ferenc: Megígérni nem tudom, de szerintem nálam jobban Te sem szeretnéd.

vendeg_peti19: Mi lehet a megoldás arra, hogy a csapat jobb játékot mutasson? Mit vársz a Kispest elleni meccsen? Van még a meccsig edzésetek? ha igen mikor tartjátok?
Horváth Ferenc: Ma van még négy órától egy edzés. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert a Kispest egy nagyon fegyelmezett, jól védekező, agresszív csapat. Egy megoldás van, mindenben le kell győznünk őket

vendeg_Jonie: Mi a véleményed Tisza Tibi téli eladásáról? Mire összeszokott csatárpáros lehetnétek, addigra elmegy…
Horváth Ferenc: Nagyon sajnálnám, remek futballistának tartom, nagyon nagy jövő áll előtte, hogyha a fejét rendben tudja tartani. Sajnos a sport a pénzről is szól, a klubnak talán ez az utolsó lehetősége, hogy komolyabb összeget “kivegyen” Tibiből. Érzelmi alapon az ember szeretné, ha maradna, igazából engem nem az érdekel, hogy a klub pénzt tudjon szerezni, hanem, hogy minél jobb helyen végezzünk. Én nem sírnám végig az éjszakát, ha tél után is maradna.

vendeg_dvtk1910: Mi a véleményed a vezetőségről, s a körülötte zajló szakmai munkákról??
Horváth Ferenc: Nekem nem tisztem véleményt mondani a vezetőkről és a szakmai munkáról, én a klubnak egy alkalmazottja vagyok, csinálom amit monsanak, ha tetszik, ha nem, a döntéseikért ők vállalják a felelőséget.

Ottó: Neked ki a szimpatikusabb edző? Kuntić, vagy Pajkos?
Horváth Ferenc: Szerintem mentalitásban tűz és víz, remélem, hogy nagyon jó ki fogják egészíteni egymást.

vendeg_Krisz_DVTK: Te kit tartasz a legjobb játékosnak a csapatban?
Horváth Ferenc: Ez mindenig relatív ennek megítélése, már beszéltünk Tisza Tibiről, én úgy érzem nem csak a Diósgyőrnek, hanem a magyar labdarúgásnak is az egyik legnagyobb reménysége.

vendeg_PetikeDVTK: Egyetértesz Tamási Zoltánnal, hogy a szurkoló azért van, hogy tapsikáljon, a szurkoló ne kritizáljon senkit?
Horváth Ferenc: Nem tudom, hogy ez a mondat elhangzott-e, én úgy gondolom, hogy ezt ő sem így gondolta, ha volt is erről szó. Nekem természetesen nem ez a véleményem. A szurkoló azért fizet a jegyért, hogy kapjon egy előadást, vagy valamilyen produkciót, joga van a tetszésnyilvánításra, amit egy játékosnak akkor is el kell viselni, ha az nem taps, hanem fütty. Aki ezt nem tudja feldolgozni, annak nincs helye a futballpályán.

vendeg_PetikeDVTK: Szoktad olvasgatni a dvtk.hu vagy a boon.hu fórumát (természetesen a futball és Diósgyőr részt)?
Sába: szoktátok olvasni a dvtk.hu-n a fórumot?

Horváth Ferenc: Megmondom őszintén, nem szoktam. Nem szeretem, hogyha egy véleményhez nem tartozik arc, vagy esetleg olyan emberek mondanak véleményt rólam, vagy a játékomról, akik nem is ismernek, nem tudják, mit miért csinálok. De általában téma az öltözőben, úgyhogy a fontosabb információk eljutnak hozzám.

vendeg_PetikeDVTK: Nagyon köszönöm a szurkolásról a véleményedet, szerintem fontos, hogy így fogjátok fel. Hiszen egyet akarunk.
Horváth Ferenc: A szurkolással kapcsolatban azt szeretném még elmondani, hogy nekem nagyon nagy motiváció volt, amikor idejöttem a szurkolótábor, mert Magyarországon nem találkoztam még olyan szurkolókkal, akik ennyire feltétel nélkül szeretik a saját csapatukat. A Sopron meccs után meglátogatta a csapatot két vezérszurkoló, akiknek minden szavában átsütött a klub szeretete, és az hogy mindent megtennének a Diósgyőrért. Azt gondolom, hogy ilyen emberek előtt kutya kötelessége minden játékosnak a 100%-t nyújtani. Nagyon szeretnék ezekkel az emberekkel együtt ünnepelni és ezért mindent el is fogok követni.

vendeg_Jonie: Mennyire nehezíti meg az életeteket a stadionrekonstrukció?
Horváth Ferenc: A stadionrekonstrukcióról: háborús körülmények uralkodnak a stadionba, nem hiszem, hogy bárkinek is örömet szerezne, ha egy olyan munkahelyre menne be nap mint nap, amit mintha bombatámadás ért volna, az is előfordult már, hogy a taktikai értekezleten egy darab kiesett a falból, vagy úgy kellett zuhanyozni, hogy nem voltak betéve az ablakok, vagy nincs mosógép, tehát mindenki magának mossa szerelését. Tehát a körülmények finoman szólva sem ideálisak… Én tudom, hogy ez nem ment fel senkit semmi alól, de biztos, hogy nem könnyíti meg a dolgunkat

vendeg_adminisztrator: Előre feltett kérdés: Kérdésem az lenne, hogy van egy pletyka, miszerint a szerződésedben benne foglaltatik, hogy Neked mindenféleképpen játszanod kell a Diósgyőr-meccsein, amennyiben egészséges vagy, nem lehetsz kispados Hacsak esetleg le nem cserélnek. Igaz ez? Ha igen, miért tetetted bele a szerződésbe?
Horváth Ferenc: Ilyen szerződés nincs a világon, ha van nálam jobb, biztosan az fog játszani. Saját magamat köpném szembe, ha egy ilyet betetettnék a szerződésembe.

vendeg_vivadvtk: Holnap mi lesz a taktika? A Diósgyőr mindig akkor volt jó itthon, amikor már az első perctől kezdve nekirontott az ellenfélnek.
Horváth Ferenc: A taktikáról még nem tudok mit mondani, a mesterek nem osztották meg velünk Én is jobban szeretek úgy játszani, ha letámadjuk az ellenfelet, akkor a labda többet van az ő térfelükön, nagyobb az esély a gólszerzése.

vendeg_PetikeDVTK: Akkor jó! 🙂 Egész eddigi életedben költözködnöd kellett. Nem volt ez nagyon rossz?
Horváth Ferenc: Meg lehet szokni, néha érzem azt is, ha sokáig vagyok egy helyen, hogy mennék már valahová. Örülök neki, hogy ilyen sok helyen játszottam, és ilyen sok kultúrát megismerhettem.. Azt hiszem, minden egyes költözéssel valamivel több lettem,. Mindig új impulzusok érik az embert, új kihívások, amik életben tartják a tüzet.

vendeg_PetikeDVTK: Miskolcon hol laksz? Megszeretted, megismerted már a várost?
Horváth Ferenc: Autóval 15 percre a stadiontól egy társasházban. Lassan kezdem megismerni a várost, elég rossz tájékozódó vagyok, bárhol, bármikor képes vagyok eltévedni.

vendeg_PetikeDVTK: Hol szeretnél élni miután “leteszed a lantot”?
Horváth Ferenc: Mikor Magyarországon vagyok, akkor sokszor vágyok külföldre, mikor külföldön élek, akkor 2-3 hónap után alig várom, hogy hazajöjjek. A Micimackóban volt egy mondás, hogy a Tigris úgy ad partit, hogy ajtót nyit és reméli a legjobbakat, valahogy így vagyok ezzel a letelepedéssel én is.

vendeg_Tom_I: Apropó költözködés: Mi alapján választasz egy új klubbot? Vagy csak az anyagiak, és a menedzser döntése számít?
Horváth Ferenc: Ha anyagiak szerint kellett volna választani, akkor nem hiszem, hogy Diósgyőrben futballoznék. Nagyon sok mindent mérlegre teszek, mielőtt döntök, mert ez nagyon nehéz kérdés. Mindig más alapján döntök. Pl: Izraelben a pénz miatt játszottam, Skóciába azért mentem, mert valamiért mindig szerettem volna ott focizni, az ottani pénzem a magyar mezőny közepén lenne. A Diósgyőr mellet a leginkább az szólt, hogy jó közönség előtt szeretném még élvezni a labdarúgást.

vendeg_Jonie: A Barcelona-féle utánpótlásképzés szerinted működni fog? El tudod képzelni, hogy majd a későbbiekben esetleg a DVTK valamelyik korosztályos csapatánál kezd az edzői pályafutásod?
Horváth Ferenc: Szeretnék edző lenni, úgy érzem, hogy elég sok tapasztalatot szereztem az eddigi pályafutásom során.. Mondjuk ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy jó edző is lennék, de mindenféleképpen szívesen próbálnám ki magam. Ez lehet akár a DVTK is.

pubi28: Mi az oka a vérszegény csatárteljesítményeknek? Mikorra várható, hogy formába lendültök?
Horváth Ferenc: Azt gondolom, hogy a csapat együtt támad, és együtt védekezik, sokszor éreztem, hogy egy kicsit magunkra hagytak ott elöl minket. Úgy gondolom, ha a csapat javulni fog, azzal a mi játékunk is javulni fog.

Ottó: Sokszor úgy tűnik, hogy nem csinálsz semmit elől, lassú vagy és csak várod a labdát, hátha valaki előre vágja. Ez tényleg így van, vagy csak mi látjuk rosszul? Esetleg a taktika része?
Horváth Ferenc: Ez a taktika része is, hogy nekem kell legelöl állnom, elég kevés olyan szituáció van, mikor eljut hozzám a labda. Mikor engem leigazoltak, úgy éreztem, nagyon sokat várnak tőlem, és az emberek egy kicsit azt várták tőlem, hogy ezzel egy csapásra megoldódik a csatárproblémája a Diósgyőrnek. Én nem olyan típusú játékos vagyok, mint mondjuk Tibi, aki kicselez 3-4 embert, és beviszi a félpályáról, ehhez nincsenek meg a képességeim, én egy befejező csatár vagyok, aki a 16-oson belül tudja megmutatni igazán, hogy mire képes. Ha egy mérkőzésen lenne 5-6 beadás, a szélekről, és azokból nem rúgnék be egyet sem, azt számon lehetne kérni rajtam bármikor, és ezért vállalom is a felelősséget, de azt gondolom, hogy azt várni tőlem, 4 védő közt cselsorozatokat produkálva gólokat lőjek, azt nem lehet.

vendeg_theoki: Én úgy látom próbálod megtartani a labdát és azt megjátszani. Jól látom?
Horváth Ferenc: Igen, a mezőnyjátékban nekem ennyi a feladatom, pont az előbb említettek miatt nem vagyok elég gyors, hogy lefussak 4-5 ember a védelemből, de nagyon sok hozzám hasonló típusú labdarúgó van
milán1364960: Te is tudsz cselezni meg tizenegyest lőni meg fejelni.

vendeg_vivadvtk: Ez a csapat képes arra, hogy úgy játszon, amit elmondtál?
Horváth Ferenc: Az edzőmeccsek alapján azt mondanám, hogy igen, a bajnokságban eddig látottak alapján azt, hogy nem, de szép lassan ez a kettő ki fogja egyenlíteni egymást. És remélem, hogy hamarosan remegő lábakkal fognak felszállni a buszra az ellenfél játékosai, ha ide jönnek

milán13: Feri, kivel vagy jó barátságban a csapatból?
Horváth Ferenc: Nagyon szimpatikus és jó embereket ismertem meg Diósgyőrben. Nyilván van egy régebbi barátság Tamási Zolival, akivel most “élettársi” viszonyban vagyok, hiszen együtt lakunk

milán1364960: Kövesfalvi szerinted milyen kapus?
Horváth Ferenc: Szerintem jó kapus, nagyon fontos, hogy egy csapatnak jó hálóőre legyen, ezen a poszton úgy érzem nincs problémája a Diósgyőrnek.

vendeg_thecameleon: emlékszem egy nyilatkozatodra, amikor éppen azt fejtegetted, hogy azért nem szereted a Bundesligát, mert ott olyan hajtós, rakkolós meccsek vannak, ahol ki kell köpni a tüdőt. Hát igen, mondjuk a német bajnokság nem olyan felemelő, mint egy ciprusi, vagy katari karrier 🙂
Horváth Ferenc: Nem hiszem, hogy ez lett volna a problémám, én inkább ott az embereknek az egoizmusát nem tudtam elviselni, soha nem féltem a munkától, a mai napig ugyanannyit edzek,mint egy 18 éves játékos.

vendeg_PetikeDVTK: Ha bármelyik mostani magyar csapatból leigazolhatnál egy játékost Diósgyőrbe. Ki lenne az?
Horváth Ferenc: Kinek a helyére hozzak valakit? 🙂

vendeg_Tirexverő: Ki kell ütni a Honvédot holnap, segítesz ebben Feri!??
Horváth Ferenc: Segítek, azon leszek, megpróbáljam apró gólokkal bosszantani őket.

vendeg_PEtikeDVTK: Világéletedben focista akartál lenni? Ha nem az lettél volna, akkor szerinted mi?
Horváth Ferenc: Gyerekkorom óta úgy éreztem, hogy labdarúgó szeretnék lenni, és ezért minden mást fel is áldoztam. Talán ha újra születnék, akkor zenével foglalkoznék

vendeg_theoki: Hol szerettél eddig a legjobban játszani?
Horváth Ferenc: mindenhol szerettem valamiért, elég jó természetem van, mindenhol jól tudom magam érezni.

vendeg_Tom_I: Akció-gólokat szeretnénk látni!!!
aluyg74: Remélem holnap mindenki csúszni-mászni fog a pályán,és a siker nem marad el……..ünnep lesz a vége!!!!!!!!!
vendeg_lako19: mit vársz a Honvéd elleni meccstől?
redevils: Mit tippelsz a holnapi meccsre?
Horváth Ferenc: Felszántjuk a pályát, a meccs után be is lehet vetni 🙂

vendeg_PEtikeDVTK: Nagyon köszönöm a válaszokat, nekem lassan mennem kell. Holnapra, és a továbbiakra minden jót, sok sikert, holnap verjük meg a Kispestet! HAJRÁ DIÓSGYŐR!

Ottó: Nem gondolkodtál még azon, hogy megváltoztasd a frizurádat?
Horváth Ferenc: Nem gondolkodtam, ezt is a 2008-as katalógusból néztem

Horváth Ferenc: köszönöm a kérdéseket, hajrá Diósgyőr! Hasta la vista siempre! Mindhalálig a győzelemért!

vendeg_theoki: HAJRÁ DIÓSGYŐR!További hírek a boon-sportoldal kategóriából