Nagy mennyiségű fegyvert találtak Boszniában egy terrorellenes akció alatt

A boszniai rendőrség “nagy mennyiségű” fegyvert és robbanószert foglalt le egy terrorellenes nyomozás részeként tartott rajtaütésen – közölte a boszniai ügyészség. A fegyvereket a Bugojno város rendőrkapitánysága ellen elkövetett robbantás ügyében indított nyomozás alatt találták meg.

A boszniai ügyészség egy szűkszavú közleményben jelentette be a fegyverek és robbanóanyagok lefoglalását. A közlemény szerint a fegyvereket “bűncselekményekhez, valamint terrorakciókhoz használták volna fel”.

A terrorellenes rajtütésként jellemzett akció alatt egy ember letartóztattak. A boszniai ügyészség azt nem közölte, hogy pontosan mennyi, és milyen típusú fegyvereket,és robbanóanyagokat találták, és magáról a rajtaütésről sem közöltek részleteket.

A rajtaütést a június 27-én, Bugojno város rendőrkapitánysága ellen végrehajtott robbantásos merénylettel foglalkozó nyomozás részeként hajtották végre. A támadásban egy rendőr meghalt, és öten megsebesültek. A robbantás mögött a boszniai hatóságok muzulmán szélsőségeseket gyanítanak. A merénylet miatt két radikális muzulmánt letartóztattak.