Nagy kosarakkal indult az ünnep

A Búza téri piacon
A Búza téri piacon - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Aki előrelátó volt, már pénteken elintézte, bevásárolt a hosszú hétvégére.

Pünkösd kétnapos ünnep, így az üzletek is zárva tartanak vasárnap és hétfőn. Emiatt aztán jókora kosarakkal és szatyrokkal indultak vásárolni már péntek reggel az emberek. A Búza téri piacon mindenütt sor állt. Fogy­tak a zöldségek, a gyümölcsök és a húsfélék is.

Csüggedten

Varga Gábor az egyik húsüzlet előtt áll csüggedten a sor végén. A sort nem bánja, csak azt, hogy a hétvégére megint elromlott az idő.

– Pedig sütögetni akartunk a kertben a barátokkal. Mindegy, a húsokat megveszem, aztán valami majdcsak lesz belőlük – talál megoldást a helyzetre.

Urbán Istvánné előrelátó volt. Ő, amit tudott, már hétköznap megvásárolt.

– Egyszerre nem is tudnék hazacipelni mindent. Tulajdonképpen 3 napra vásárolok, szombatra, vasárnapra és hétfőre. Jön haza a nagylányom a barátjával, házassági évfordulónk is lesz, nem tudhatjuk le a hétvégét egy főzelékkel – magyarázza. Kosarában tojás, csirkecomb és paprika, paradicsom lapul. Még egy kis epret vesz, aztán indul haza.

A belvárosi élelmiszerboltokban is sokan vásároltak péntek délelőtt.

Jönnek a gyerekek

– Nagy a tömeg, de muszáj most bevásárolni, mert szombat délelőtt már főzni és sütni akarok – indokol Mária, aki csak keresztnevét árulta el. – Jönnek a gyerekek, az unokák, igyekszem mindenkinek a kedvencét elkészíteni.

Szilágyi Péterné viszont mérges.

Szerinte a többnapos ünnep alatt rengeteget pocsékolnak az emberek. Ő nem csinál különösebb ügyet az ünnepből. Olyan ételeket főz csak, amilyeneket hétköznap is szokott.

ÉM-KHE