Nagy károkat okozott az áprilisi hó Borsodban

Akt.:
Volt fűrészelni való
Volt fűrészelni való - © Fotó: Bujdos Tibor
Borsod-Abaúj-Zemplén – Lezárta a rendőrség a Bánkúti elágazás és Mályinka, Ómassai elágazás és Mályinka, Répáshutai elágazás és a megyehatár közötti teljes útszakaszt, és a Bánkúti bekötőút teljes hosszát a kidőlt fák, illetve a Dédestapolcsány és Tardona közötti szakaszt vízát­folyás miatt.

Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása szerint a Miskolc–Bükkszentkereszt–Répáshuta autóbuszvonalon szünetelt csütörtökön a menetrend szerinti közlekedés.

– Megyeszerte megbecsülhetetlen számú ember, köztük az ÉSZAKERDŐ Zrt. számos munkatársa dolgozik az élet- és balesetveszélyes helyzetek felszámolásán. A zord időjárás miatt a Lillafüredi Állami Erdei Vasút bizonytalan ideig nem közlekedik – tájékoztatott Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője. Hozzátette, a károkat egyelőre megbecsülni sem tudják, a Bükkben és a Zempléni-hegységben pedig életveszélyes a fák között tartózkodni. Úgy tudjuk, a hollóstetői kempingben szintén hatalmas károk keletkeztek, faházakra, autókra dőltek a fák.

Megyénkben 32 helyen avatkoztak be a tűzoltók, a bükki helyszíneken kívül Regéc és Óhuta között, illetve Füzér határában. Bánkúton délutánig 87 centi hó esett, de a sícentrum tájékoztatása szerint lehetetlen feljutni, és áram sincs. Mivel a meteorológiai előrejelzések szerint enyhül az idő, így nem biztos, hogy bárki kipróbálhatja a tavaszi havat a sípályán, főleg mert az erős szél viszont marad, ami újabb fakidőlésekhez vezethet.

ÉM-HI