Nagy értékű kocsikat rejtegettek egy újpesti ház udvarán

Három nagy értékű, lopott kocsira bukkantak a rendőrök a napokban Budapesten, egy IV. kerületi háznál. A rendőrök egy 47 éves férfit őrizetbe vettek, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A rendőrök hét közepén jelentek meg a IV. kerületi Kinizsi utca egyik házánál, mivel felmerült, hogy ott rendszám nélküli, valósznűleg bűncselekményből származó, nagy értékű BMW-kre bukkanhatnak. Az ott lakó 47 éves férfi a rendőri felszólítást után, késlekedve engedte csak be a nyomozókat az udvarra, ahol mindhárom kocsi állt.

Az első autót – egy olasz rendszámú BMW X6-ost – még januárban loptak el Olaszországból. A férfi egy másik, ugyanilyen típusú kocsit is meglovasított, azt július 21-én Balatonföldvárról, a Rákóczi utcából vitte el, egy lezárt udvarról. A harmadik autó egy osztrák rendszámú BMW 530XD volt, ezt egy nappal korábban lopta el Ausztriából. A tolvaj a járműveket rendszámait leszerelte, a kocsikat pedig elrejtette újpesti házánál.

A gyanúsítottnak nem volt se állandó munkahelye, se jövedelme, ezért a nyomozók azt feltételezik, bűnözésből tartotta fenn magát. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását is – tájékoztatta a Független Hírügynökséget szombati közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.