Helyi közélet

2015.01.29. 11:05

Interjú: Ivancsics Ilona

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Ivancsics Ilona színművésznő volt, aki mesélt többek között a Szomszédok című sorozatban eltöltött évekről, és saját színházáról is, amivel jelenleg is járja az országot.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Ivancsics Ilona színművésznő volt, aki mesélt többek között a Szomszédok című sorozatban eltöltött évekről, és saját színházáról is, amivel jelenleg is járja az országot.

Szabi: Sok évig a Szomszédokban, vagyis a kilencvenes évek népszerű sorozatában alakította Vágási Jutka tanárnőt. Sűrűn azonosítják még ezzel?

Ivancsics Ilona: Persze, rendszeresen szoktak Jutkának szólítani, és azért vagyok most itt önöknél is, mert a Szomszédokból megismertek a nézők, de már nem foglalkozom vele, megszoktam. Az embereknek sokszor van olyan érzésük, hogy ismernek valahonnan: annak idején annyira beépültünk az életükbe, hogy azt hiszik, a rokonságból vagy a szomszédságból. A tv mellett viszont a színház is meghatározó szerepet töltött be az életemben, ami abban az időben párhuzamosan ment, aztán a Szomszédoknak vége lett.

Szabi: A Szomszédok után nem láthattuk tévés szerepben. Tudatos döntés volt?

Ivancsics Ilona: Nem nagyon hívtak, de én sem akartam igazán, a Szomszédok végére kicsit elegem lett abból a világból. Nemrég kérdezték ugyan, hogy nincs-e kedvem elmenni valami főzős műsorba, de nem akartam. Inkább a színházat szeretem, a tévés vagy a filmes szerepeket meg kell oldani rögtön, nekem pedig idő kell egy figurához, nem vagyok az a rögtön kitárulkozó típus. Nehezebben nyílok meg, ehhez jobb a színház, a maga hosszú próbafolyamatával.

Szabi: Iváncsics Ilona és Színtársai, mit kell tudnunk a színházról?

Ivancsics Ilona: 2007-ben párommal Sebők Péterrel alapítottuk, de akkor még Száguldó Orfeum néven kezdtünk, aztán több mint 8 év elteltével majd 50 emberrel dolgozunk, és Szentendrén ahol én is élek, immáron 4 éve állandó játszóhelyünk van, és itt folyamatosan játszunk, de mivel utazó társulatként kezdtük, nagyon szívesen elmegyünk mindenfelé az országban ahová hívnak bennünket, és egy külön öröm számomra, hogy most ide jöhettünk Miskolcra, mert a Művészetek házában még nem voltunk, szóval nagyon vártuk a napot amikor az önök városában lehetünk.

Szabi: Jókai Anna: Fejünk felől a tetőt c. színpadi játék (két részben) az amivel Miskolcra érkeztek, mit lehet tudni erről?

Ivancsics Ilona: Novemberben Szentendrén volt a bemutatónk, azóta pedig jó pár sikeres előadáson vagyunk túl, sőt az is nagy büszkeség számunkra, hogy a Thália Színházban a Magyar Televízió is felvette a darabot, és ez azért öröm az én számomra mert azt gondolom a minőséget is mutatja. Igazi jó színházat szeretnék csinálni, még ha nincs is igazi kőszínházunk és nem állandó a társulatunk sem. Az előadásokra

szervezem le a művészeket, de persze van egy úgynevezett keménymag. Az előadásokban is próbálunk színes repertoárt összehozni. A Jókai Anna darabot először a 60-as években mutatták be Szolnokon és úgy érzem nem a "lerágott csont" kategóriába tartotik. Nusi nénit játszom benne, aki próbálja a családját összetartani minden áron. Egy család története tehát, amelyben több generáció él egy fedél alatt.

Szabi: Tervek?

Ivancsics Ilona: Folyamatosan játszunk Szentendrén, a következő bemutatónk pedig Peter Shaffer darabja a "ki fut a nő után" Szabó Győzővel.

Aztán Hubay Miklós: Elnémulás darabja is terítéken lesz,szóval vannak tervek és remélhetőleg sok sok néző örömét leli majd ebben,ahogyan mi is.

Szabi: Köszönöm az interjút Művésznő!

Ivancsics Ilona: Köszönöm Szabolcs,további sikereket Önnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában