Nagy érdeklődés mellett sikeresen zárult a Zemplén Nemzetközi Néptáncfesztivál

Akt.:
Jelenet az egyik előadásból
Jelenet az egyik előadásból - © Fotó: Magánarchívum
Sátoraljaújhely – Sátoraljaújhelyen rendezték meg a XXVIII. Zemplén Nemzetközi Néptáncfesztivált.

A Sátor­aljaújhelyi Kossuth Lajos Művelődési Központ szervezésében 2017. augusztus 15–19. között 28. alkalommal rendezték a Zemplén Nemzetközi Néptáncfesztivált a város Rendezvényterén.

Az ötnapos program nem csupán a város és térsége lakosainak életében meghatározó esemény, de a meghívott néptánccsoportok, együttesek és a rendezvényre látogató határon innen és túlról érkező nagyszámú nézőközönség számára is a nyár izgalmas színfoltja, értékes kulturális élménnyel szolgáló eseménye.

A hazai táncosok mellett idén 8 nemzet, országrész – Bulgária, Lengyelország, Macedónia, Mexikó, Olaszország, Szerbia, Törökország, Erdély – 13 tánccsoporttal képviseltette magát, melyen ismét a népi kultúráé volt a főszerep.

A Nemzeti Estek és az éjszakába nyúló Táncházak mellett a fesztivál öt napján a szervezők további gazdag programokkal várták az érdeklődőket: Csík zenekar, továbbá Herczku Ági és a Banda koncertje, fúvósok térzenéje, „Hello Újhely” installáció előtti fotózkodási lehetőség, kézműves udvar, játszóház.

A 19-én záró Nemzetközi Gála Est eseményeinek kiemelkedő programja a Szent Korona Hőlégballon látványos bemutatója és felemelkedése volt. A változatos programoknak meg is lett az eredménye, hiszen a fesztivál valamennyi napján több ezren látogattak ki a térre.

– ÉKN –