Nagy csata a VersFesztivál színpadain

Nagy csata a VersFesztivál színpadain
Ismét elsütötték a startpisztolyt a Kaleidoszkóp VersFesztiválon, ezúttal Krakkóban, és Budapesten a Vasúttörténeti Parkban indultak be az események.

A fővárosban 51 előadást nézhet végig a VersFesztivál közönsége október utolsó hétvégéjén. A több mint 300 egyéni versenyző és társulat közül a fesztivál első öt, miskolci napján több mint félszáz produkció kapott lehetőséget fellépni a budapesti versenyprogramban.

Krakkóban és Budapesten is javában zajlanak a Kaleidoszkóp VersFesztivál eseményei. A népes közönség és a zsűri szombaton reggel a nosztalgia világába utazott. A fővárosi Vasúttörténeti Park fesztiválszínpadain szinte megállás nélkül zajlanak az előadások: délelőtt versmondók léptek színpadra, koradélutántól kezdve világzenei koncertek, verszenekarok, majd performance-ok és mozgásszínházi produkciók váltják egymást.

A zsűri soraiban közismert művészek, többek között Gubás Gabi színművész és Kinizsi Ottó, a Barátok közt sztárja is ott ül, hamarosan Ágh István költő tesz látogatást a vershétvégén. A Magyar Versmondók Egyesülete verses játszóházzal, irodalmi kiállítással és kötetseregszemlével csábítja az érdeklődőket. Este hét órakor a nyolcadik Kaleidoszkóp Könyv, a Firka a falra bemutatója kezdődik Lutter Imre, Kárász Eszter, Dukay Nagy Ádám és Huzella Péter közreműködésével, majd a Shannon együttes szórakoztatja a vendégeket kelta világzenével. Vasárnap Deák László költőt látják vendégül és a versenyprogramok után délután 5 órától kezdődik az a nagyszabású GálaEst, amelyen Kulka János, Damu Roland és Gubás Gabi is színpadra lép.

Időközben Krakkóba is megérkezett az a 15 művész, írók, színészek és előadóművészek, akik lengyel kortársaikkal kétnapos költészeti találkozón vesznek részt, ugyancsak a VersFesztivál jegyében. A Krakkói Könyvvásár hivatalos programjaként zajló eseményekre teltházas közönség gyűlt össze.

A fővárosban zajló versenyeken nagy csata várható: hét Közép-európai ország és hazánk művészei között több közismert arccal találkozni. Erdei Sándor, alias Rokker Zsoltti, aki verset mond, a 7határ együttes, színpadi és televíziós szereplők mérkőznek a 3 millió forintos díjakért, és a tíznapos svédországi turnéért, amely a fesztivál fődíja.