Helyi közélet

2015.02.13. 14:32

Sajóörös a béke szigete

Sajóörös - Egy kerékpárutat is terveznek, amely kikerülné Tiszaújvárosba a forgalmas utat.

Sajóörös - Egy kerékpárutat is terveznek, amely kikerülné Tiszaújvárosba a forgalmas utat.A Tiszaújváros melletti kistelepülés nincs benne a 35-ös út forgalmában, az autózik keresztül rajta, aki inkább „hátulról” akarja megközelíteni a várost. Igaz – mint arra járva egy, a templomtér közeli boltban dolgozó férfitől megtudtuk –, egyre többen hajtanak át a falun, különösen azóta, hogy felújították az átvezetőutat.

Kerékpárút kell

Mint megtudtuk, régi álma volt a településen – a béke szigetén – élőknek, hogy megújuljon az út, amely – régi állapotában – nem kevés bosszúságot okozott a közlekedőknek.

Elárulja azt is, hogy az örösiek jórészt Tiszaújvárosba járnak dolgozni, sokan kerékpárral, még télen is. Kesznyéten felől pedig elég nagy a teherautó- és kamionforgalom, ami veszélyessé teszi a tekerést az úton.

Éppen ezért szeretnének egy külön kerékpárutat építeni, ami gyorsabbá és biztonságosabbá teheti a két keréken közlekedést a város és a község között.

Megújult a templom

A férfi büszkén mutatja a templomot, amelynek tavaly készült el a felújítása.

„Volt is nagy ünnepély, maga az egri érsek járt itt nálunk és szentelte fel a takaros istenházát – emlékezik vissza. – Látja, milyen szép lett, öröm ránézni…

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában