Friss hírek

2010.01.28. 16:07

Befejezték a Berettyóban eltûnt kisfiú keresését - veszélybe kerültek a kutatásban résztvevõk is

<p>Befejezték csütörtökön kora délután a kutató csapatok a Berettyó jegébe még szerdán beszakadt kisfiú utáni keresést. A kutatás nem járt eredménnyel. Azért kellett abbahagyni a munkát a helyszínen, mert az idõjárási viszonyok miatt már a keresésben résztvevõk is veszélybe kerültek.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, szerdán délután két gyerek csúszkált a Berettyó jegén Hencidánál, a folyó azonban középen még nem volt befagyva, és egy 10 éves kisfiú elmerült az erõs sodrású vízben. Apja próbálta kimenteni, de nem tudta. Mentõk, rendõrök és tûzoltók egész este keresték, a sötétedés beálltával viszont felfüggesztették a kutatást. A keresést csütörtökön reggel indították újra, rendõrök és tûzoltók gumicsónakokból törték fel a jeget és speciális eszközökkel figyelték a vizet, hátha meglátják a gyermeket. Még délelõtt a debreceni és mátészalkai speciális mentõk is bekapcsolódtak a kutatásba, búvárokkal.

Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökségnek csütörtökön délután elmondta, hogy fél kettõkor abba kellett hagyni a keresést. A mentõcsapatok is veszélybe kerültek ugyanis az idõjárási viszonyok miatt. A hidegben befagytak és nem mûködtek rendesen az oxigénpalackok. A kisfiú testét nem találták meg. Az eset körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendõrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!